Alin Cristea: Reflecții și reflexii (182)

– Viata noastra nu se desfasoara dupa clivajul politic (si, deseori, timpit) dreapta / stinga. De asemenea, IDEILE pe care le-am dobindit in viata nu depinde neaparat de ce presa citim.

Viata noastra nu se desfasoara dupa clivajul politic (si, deseori, timpit) presa de dreapta / presa de stinga.

Nu sintem fiinte politizate, sintem fiinte umane care, nu de putine ori, reusim sa gindim pe cont propriu. Si care simtim necesitatea sanctionarii derapajelor UMANE indiferent daca sint de dreapta sau de stinga.

Traim intr-o epoca extrem de aglomerata din punct de vedere informational, DE ACEEA avem nevoie sa ne informam si avem nevoie de polemici PUBLICE. Asadar citim presa de tot felul, citim pe Facebook comentarii de tot felul, dar DECIZIA de a ne pozitiona intr-un anumit fel intr-un perimetru public o luam / ar trebui sa o luam FIECARE pe cont propriu, in urma dobindirii convingerilor, pe care le-am dobindit in urma opiniilor, pe care le-am dobindit in urma informatiilor.

Scurtcircuitul ideatic dupa vreun clivaj politic, religios, cultural, financiar nu foloseste nimanui. As prefera oricind o polemica cu un stingist onest decit cu un palavragiu de dreapta care abuzeaza de clisee si fals bun simt.

– Cea mai mareata maretie e… cotidiana – munca (lucrul bine facut), educatia (gimnaziala, academica, manageriala), discernamintul in toate, mai ales in cresterea copiilor.

– Maica Tereza nu a avut nici un proiect maret, dar ce mareata figura a ramas in istorie. Aeroportul international din capitala Albaniei (sigurul stat care s-a declarat, cindva, ateist), poarta numele Maica Tereza. 🙂

– Spiritul dialectic ar trebui sa domine elegantele polemici publice. Din pacate, nu e asa.

– Exista un tip de gindire nonargumentativa la FOARTE multi comentatori pe Facebook. Doamne fereste sa amintesti de cineva, ca imediat gasesc ei ‘alte’ opinii (cu Google). Doamne fereste sa faci efortul unei constructii ideatice, ei reactioneaza prin opinii… ideologice.

– Cite luari de cuvint in plen a avut cel mai activ senator din actuala legislatura in aproape trei ani de mandat?

A. Peste 500
B. Peste 600
C. Peste 700

– Cum va fi la alegeri?

40% Klaus Iohannis
30% Dan Barna
20% Viorica Dancila
10% Theodor Paleologu

Vezi grupajul (peste 200 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s