Petre M. Iancu: Frica de islamizare şi prostirea Occidentului

„În anii 60, 70 şi 80 ai veacului trecut nu se prea putea să se audă în vest de vreo prigoană comunistă, fără ca opinia publică să nu fie rapid şi precis informată şi să se mobilizeze proteste în apărarea unor Soljeniţin, Saharov, Elena Bonner, Natan Şaranski, Vladimir Bukovski ori Vaclav Havel. Azi, trec lunile şi anii înainte ca occidentalii să se revolte în reacţie la persecuţii strigătoare la cer. De pildă la prigoana de o cruzime sălbatică la care e supusă Nasrin Sotoudeh, o eminentă avocată, care a apărat nenumărate compatrioate, incriminate pentru că au refuzat să-şi acopere capul cu vălul islamic.

Judecată şi condamnată iniţial la 5 ani, iranianca a fost târâtă odată în plus în faţa unui complet islamist. Care, după cum semnala ziarul Le Parisien, a osândit-o la 148 de lovituri de bici şi alţi zece ani de puşcărie pentru o imaginară ”incitare la desfrâu”. Prezumtiva ”depravare”, pedepsită exemplar cu lovituri de bici, constase din refuzul inculpatei de a-şi pune o basma, cum cere legea persană, şi de a recunoaşte imparţialitatea şi, deci, legitimitatea unor judecători incapabili să judece echitabil.

Deşi o femeie modernă, total nevinovată, s-a văzut acuzată, în plus, de conspiraţii şi propagandă, prea puţini s-au arătat în vest dispuşi să se sinchisească, să iasă din zona de confort şi să protesteze în apărarea celei onorate, în 2012, cu prestigiosul premiu Saharov al Parlametului European. Doar America lui Trump a ridicat vocea clar şi fără echivoc, condamnând cu fermitatea necesară ”barbaria” autorităţilor iraniene. De ce, oare, au tăcut oficialii europeni? Unde le sunt valorile şi solidaritatea?”

http://www.dw.com/ro/frica-de-islamizare-şi-prostirea-occidentului/a-50039325

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s