2012 – Mircea Marian: Trei efecte dezastruoase pe termen lung ale puciului Ponta & Antonescu

„Primul efect: deteriorarea relaţiilor internaţionale şi a imaginii externe a României. De la mineriada din iunie 1990, comunitatea internaţională nu a reacţionat atât de violent la vreun eveniment politic din această ţară. Publicul din UE este deja sensibilizat de ceea ce s-a petrecut în Ungaria lui Victor Orban.”

„Al doilea efect, cel economic. Neîncredrea investitorilor străini într-o ţară instabilă politic, în care fiecare schimbare de putere înseamnă noi oameni care trebuie şpăguiţi şi care, adesea, cer mai mult decât predecesorii, va creşte. Cursul leu-euro nu cred că se va mai duce în jos, suntem fragili şi rechinii au simţit sângele.”

„Trei, lucrul care mă sperie poate cel mai tare este ura pe care USL a scos-o la suprafaţă în aceste zile. Sentimentul simpatizanţilor lui Băsescu că USL vine cu tancul şi nu poţi să faci nimic va alimenta o îngrozitoare dorinţă de răzbunare. Am înţeles în aceste zile frustrările simpatizanţilor USL în perioada în care la putere se afla Băsescu. Le-aş spune că, totuşi, niciodată, fosta putere nu a călcat în picioare deciziile Curţii Constituţionale şi nu a căutat mijloace pentru a ocoli această instituţie.”

http://www.evz.ro/detalii/stiri/trei-efecte-dezastruoase-pe-termen-lung-ale-puciului-pontaantonescu-990754.html

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s