Demascarea muzicii seculare din bisericile evanghelice?

Nu doar muzica seculara din bisericile evanghelice ar trebui demascata, ci GINDIREA seculara din bisericile evanghelice, din care muzica este doar o parte.

Oameni ca Ioan Botezatorul mincind lacuste sau Iov scarpinindu-si bubele cu un ciob nu ar fi persoane agreate in bisericile evanghelice. Asta daca ar fi primiti…

In 30 de ani de libertate, bisericile evanghelice romanesti, precum societatea romaneasca in general, au ratat principalele crize, polemici, dezbateri, fie ca e vorba de asumarea trecutului ca strategie identitara, fie ca e vorba de relationarea ghetoului pocaiesc cu societatea romaneasca sau alte dimensiuni ale organismelor eclesiale si ale institutiilor confesionale.

Azi, cam tirziu, Marius Cruceru a anuntat conferinta „Demascarea muzicii seculare din bisericile evanghelice”, care incepe la ora 11.00 la Scornicesti.

Desigur, o astfel de conferinta ar fi trebuit sa aiba loc in marile orase din vestul Romaniei.

Subiectul este important si poate atrage atentia multora, speram!

Au trecut 30 de ani aproape si evanghelicii romani nu au macar o carte despre muzica lor din postdecembrism, nici o carte de istorie despre schimbarile majore care au avut loc in ghetoul pocaiesc in acesti 30 de ani.

Evanghelicii romani nu au o revista in care sa se dezbatere chestiunile de interes major.

Intr-o oarecare masura, bloggerii (buni), precum Teofil Stanciu, Dionis Bodiu, Alin Cristea, au abordat, de-a lungul anilor, subiecte importante.

Legatura din pastori si bloggeri e sublima, dar lipseste cu desavirsire.

Politizarea organismelor eclesiale si a institutiilor confesionale are urme adinci in mentalitatea evanghelicilor si in modul in care accepta gindirea seculara, de tipul logic sl sotiei lui Iov, sa ia locul gindirii de tip TEOLOGIC a lui Iov.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Demascarea muzicii seculare din bisericile evanghelice?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s