Teofil Stanciu: Câteva cuvinte despre orfanii României

„Se constată totuși o oarecare indiferență sau reticență a mediilor creștine – inclusiv evanghelice – față de ideea de adopție (fapt relevat și de către adversarii conservatorilor în confruntările publice din ultimii ani). Această atitudine este determinată de mai mulți factori: lipsă de informare, prejudecăți, egoism, teama de dificultăți ulterioare, experiența negativă a altora, indiferența față de această realitate, confortul, mediatizarea insuficientă a exemplelor, othering (capacitatea omului de a se detașa afectiv față de cei definiți ca „ceilalți”), lipsa unei teologii a adopției etc. […]

Sprijinul pe care îl oferă organizațiile care sprijină adopția vine ca o consecință a experiențelor și a recunoașterii faptului că adopția este un lucru complex și dificil, iar familiile care își asumă acest demers au nevoie de sprijin constant și de informare – se folosea sintagma „dragoste informată”.

Adopția rămâne, așadar, o problemă complicată cu multiple implicații, o practică asumată mai degrabă punctual, de familii curajoase, dar care beneficiază de insuficient sprijin teologic, eclezial, moral și social, chiar și în mediile creștine. Însă ar putea fi stimulată prin diverse modalități de conștientizare, încurajare și sprijin concret oferit de oameni care au acumulat o experiență semnificativă ca părinți adoptivi sau ca membri ai unor organizații ce facilitează adopțiile.”

Câteva cuvinte despre orfanii României

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Teofil Stanciu: Câteva cuvinte despre orfanii României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s