Dumbrava minunată (302)

Viorel Pașca pe Facebook (26.05.2019):

„Cu toate ca a venit vara, e cald si vremea e frumoasa, contrar asteptarilor numarul de bolnavi fara adapost trimisi la Dumbrava nu a scazut ci dimpotriva a crescut semnificativ.

In aceasta saptamana au venit nu mai putin de 14 bolnavi, din diverse spitale ale tarii, numarul total al celor ingrijiti la Dumbrava in acest moment, ajungand la 400. Toti, ca de obicei, sunt cazuri sociale fara solutii din partea institutiilor abilitate si pentru a intelege mai clar acest lucru, va voi prezenta cateva randuri din ancheta sociala al unui bolnav trimis tocmai din Valcea:

“ …V. Gheorghe este fara locuinta proprie, isi gaseste refugiul in scari de bloc, gara, cladiri dezafectate. Este divortat iar de cresterea celor patru copii s-a ocupat fosta sotie, el nemaipastrand legatura cu acestia. De subliniat faptul ca indepartarea si ruperea contactului firesc de membrii familiei se datoreaza si faptului ca acesta face deseori abuz de alcool. A fost internat in Spitalul de Urgenta Valcea, si diagnosticat cu Traumatism cranio-facial, fractura piramido-nazala, etilism cronic. Nu detine locuinta sau venituri, este neasigurat si a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru furt. Specificam faptul ca este persoana fara adapost avand nevoie de un suport social adecvat…”

Un altul, a carui trecut l-ati putut vedea in emisiunea”Povesti de viata” de aseara, a locuit multi ani in SUA unde a lucrat pe un vapor, apoi timp de 10 ani a consumat si a facut trafic de stupefiante fiind in cele din urma arestat si inchis pe o perioade de trei ani. Intors in Romania, a pierdut la jocuri toti banii adunati in America, ajungand apoi un om al strazii si trimis la Dumbrava.

Ne-am bucurat si in aceasta saptamana de sustinerea celor care au pe inima dorinta de a ne fi alaturi in ceea ce facem iar vineri am fost invitat de niste romani stabiliti in Austria sa vorbesc timp de 15 minute in Viena despre activitatea de la Dumbrava. Deoarece in mai multe randuri acestia ne-au ajutat cu diferite produse alimentare, am raspuns cu drag invitatiei lor.

In weekend am avut deasemenea bucuria de a primi la Dumbrava o echipa de la Antena 3 care pregateste un reportaj despre cazuri sociale, material care va fi difuzat probabil in 16 Iunie la ora 19.

De asemenea ne-a onorat vizita unei clase de studenti de la facultatea de asistenta sociala de la Universitatea Oradea care impreuna cu profesorii D.G. si B.S. au petrecut speram noi un timp benefic la Dumbrava.

Tot la sfarsitul saptamanii am fost vizitati de “grupul de la Cluj” care inarmati cu drujbe si topoare au muncit din greu la taiatul lemnelor de foc pentru iarna.

Recunoscatori lui Dumnezeu care ne poarta de grija, multumim tuturor celor care ne sunteti alaturi, iar pana saptamana viitoare la urmatoarea noastra intalnire, fiti binecuvantati si nu uitati sa fiti o binecuvantare.”

  

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s