Baptiștii români în secolul 21 (3)

Marius Cimpoae: Avocatul creștin, Peter Costea, candidatul independent pentru Parlamentul European a participat la Congresul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste desfășurat la Cluj. A stat aproape 5 ore în sală, timp în care a primit peste 100 de mesaje de la pastorii care erau în sală prin care îi era transmis că delegații se așteaptă să ia cuvântul. Au fost unii pastori care chiar s-au deplasat până la președintele Iuga sau la unii vicepreședinți și i-au rugat să îi dea cuvântului lui Peter Costea care este baptist și care într-adevăr dorea să salute delegații și să le mulțumească pentru toată susținerea pe care i-au arătat-o. De fiecare dată i-a fost refuzată această solicitare fiind folosit ca argument faptul că la aceste întâlniri nu se face politică.

La finalul postării mele gasiți întregul mesaj de azi pe Facebook al lui Marius Cimpoae, mesaj intitulat: Din seria POLITICA BISERICEASCĂ este mai drăcească decât POLITICA LUMEASCĂ.

Iată cîteva comentarii (din cele 50 de pînă acum):

Marius Cristinel Dugulescu: Dacă nu eram angajat politic îl susțineam fără rezerve pe Peter Costea, merita sa fie in PE, dar pastorii oare ce angajament politic au…? Ne spun oare, a unora dintre ei se pare ca este mai mare decât al meu care am fost obligat sa renunț la slujirea in biserica fiindcă eram implicat in politica. Fraților, sunt pastori cu interese financiare uriașe in politica și de asta nu pot sa susțină un creștin autentic care candidează…, nu pot, pur și simplu, interesele sunt mai mari decât conștiința!

Viorel Iuga nu cred ca are [angajamente politice]! Au alții! Eu cred doar ca nu au curaj, e posibil ca ulterior sa aiba de pierdut, pentru ca alții au angajamente politice și apoi te poți trezii ca esti singur și cei pe care te bizuiai nu te mai susțin! A fi lider înseamnă sa ai curaj, sa fi vizionar și sa faci tot ce trebuie pentru aceasta! E adevărat ca risti totul, dar fără a lupta pentru ceea ce crezi nu poți sa te ridici din autosuficienta și mediocritate! O duci binișor și atât!!!!

Alin Cristea: Chestiunea relationarilor la diferite niveluri ale influentei liderilor evanghelici este una sensibila si importanta. Ar fi trebuit clarificata inca de acum 5 ani. Nici acum nu se doreste o astfel de clarificare. Ca exista polemica confesionala e una, dar ca aceasta polemica nu se intemeiaza pe adevar, dreptate, relatii fratesti e alta.

Lui Peter Costea NU i s-a dat cuvintul nici acum 5 ani, la Biserica Baptista Emanuel din Oradea (unde, in anul urmator, a avut loc Congresul).

Sînt aproape 30 de ani de libertate în România, dar nu şi de libertate a minţilor baptiştilor (şi penticostalilor).

 

Din seria POLITICA BISERICEASCĂ este mai drăcească decât POLITICA LUMEASCĂ

Avocatul creștin, Peter Costea, candidatul independent pentru Parlamentul European a participat la Congresul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste desfășurat la Cluj. A stat aproape 5 ore în sală, timp în care a primit peste 100 de mesaje de la pastorii care erau în sală prin care îi era transmis că delegații se așteaptă să ia cuvântul. Au fost unii pastori care chiar s-au deplasat până la președintele Iuga sau la unii vicepreședinți și i-au rugat să îi dea cuvântului lui Peter Costea care este baptist și care într-adevăr dorea să salute delegații și să le mulțumească pentru toată susținerea pe care i-au arătat-o. De fiecare dată i-a fost refuzată această solicitare fiind folosit ca argument faptul că la aceste întâlniri nu se face politică.

SERIOS???

Stimați pastori, în ce categorie încadrați luările de cuvânt ale parlamentarilor Ben Oni Ardelean, Florica Cherecheș, Titus Corlățean și ale altora la Conferințele Naționale și la Congresele baptiștilor?? Nu spun că nu era normal să îi lăsați pe aceștia să vorbească, dimpotrivă…cred că trebuie să ne susținem frații înălțați în dregătorii, dar ATENȚIE…trebuie să ne susținem frații și punct…nu doar frații din anumite partide politice cu care voi faceți tot felul de înțelegeri obscure!

Comportamentul față de Peter Costea este josnic! Nu v-a cerut nimeni să îi faceți campanie, dar din politețe trebuia să îl lăsați să aibă măcar un salut! Bine că Ponta și Tăriceanu și ai lor au avut loc în bisericile noastre și la conferințele noastre, dar oameni ca Peter Costea nu au loc. Bine că atunci când a fost nevoie de sprijinul lui nu v-ați sfiit să îl contactați. Acum vă faceți că nu îl cunoașteți.

RUȘINE, Viorel Iuga! Rușine pastorilor pentru că niciunul nu ați avut curajul să luați atitudine față de lipsa de respect arătată de lideri față de Peter Costea. Argumentele de genul „nu are nicio șansă”, nu vă privesc, pentru că nu aveți nicio competență de a da șanse cuiva în politică.

Sunteți niște ipocriți pentru că deși spuneți că vă rugați pentru oameni integri și onești în administrația locală și centrală, când aveți ocazia să susțineți un astfel de om serios, alegeți să votați cu alții cu care faceți tot felul de înțelegeri obscure în numele baptiștilor!

Solicit tuturor pastorilor și membrilor baptiști care îl vor vota pe Peter Costea să îi scrie pastorului Iuga și celor din executiv și să le ceară explicații cu privire la umilința la care l-au supus pe Peter Costea.

P.S. Țin să precizez că nu mi-a cerut nimeni să relatez aceste fapte. Din câte am înțeles, Peter, când a văzut că a fost refuzat, după aproape 5 ore de așteptare, s-a retras și nu a dorit să reproșeze nimănui nimic.

Eu vă reproșez. Mai sunt și alții ca mine?

P.S.2 Vă rog să distribuiți acest mesaj către cât mai mulți posibili susținători ai lui Peter Costea. Este clar că i se face anticampanie chiar din interior. Opriți manipularea!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s