Alin Cristea: Reflecții și reflexii (137)

– Crestinismul nu e definit de contextul Notre Dame si / sau Sri Lanka. In istoria bisericii au fost necazuri mult mai mari.

Focalizarea pe martirajul crestin este un prost punct de pornire. E vorba de fanatismul RELIGIOS. Si musulmanii au fost atacati, si evreii. Oricum, cit timp pocaitii o lasa mai moale cu homofobia si cu iubirea neconditionata fata de Israel (care, precum alte state, e un stat criminal), merge si Notre Dame.

– E usor sa ne identificam dusmanii, e greu sa-i iubim, dupa cum ne-a transmis Capitanul…

– Oamenii nu prea asculta muzica clasica, doar daca au obligatii profesionale. 🙂

Oamenii nu prea asculta predici profunde… 🙂

– Am facut multa scoala, am dat multe examene, am avut de a face cu multe limbaje (tehnice, si nu numai), inclusiv artistice (muzica, poezie) si teologice. Am citit multe carti, am vazut multe filme, am discutat cu multi oameni, de diferite soiuri (inclusiv pe Facebook). A comunica in spatiul public nu e la indemina oricui. Conferintele de obicei sint greu de suportat (ca si predicile) tocmai pentru ca limbajul e o fiara care trebuie imblinzita. Multi conferentiari (competenti profesional), putini imblinzitori talentati.

– Nu exista scoli care sa ne invete sa ne adaptam limbajul cerintelor de comunicare. Asta se invata precum mersul pe bicicleta, doar ca sint putini care invata sa tina cu talent ghidonul comunicarii.

– Mintea unui adolescent e precum amestecul de albus si galbenus al unui ou.

Omleta sau ou fiert, spuma de albus sau maioneza, iata dilema.

– Primarul nu e om bun la toate… Cit despre Ilie Bolojan, prim viceprimarul Oradiei, mai are multe de invatat, atit in ceea ce priveste menirea unui primar, cit si tehnicile de comunicare si relationare cu cetatenii.

– Un oras nu e reprezentativ doar prin Centru.

Zilele trecute am vazut un foarte scurt filmulet distribuit cu pretentia ca prezinta TOT ce e mai frumos in Oradea. Ah, fara Palatul Romano-Catolic?…

Un oras e frumos prin cetatenii urbei, nu prin proiectele administratiei. Pe cind un foarte scurt filmulet care sa prezinte TOT ce e mai frumos din oradime?

– Nici o cariera terestra nu e semnificativa, in raport cu Cerul care ni se ofera, in schimbul onestitatii noastre sintem pacatosi, dar de-aia iertati.

– Ilie Nastase si Ion Tiriac, doi romani care au ratat sa fie mari romani.

– Eu am haz, dar nu prea se vede…

Vezi grupajul (peste 200 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s