REZIST – 2 ani de proteste în stradă (79)

13 aprilie 2017

Dan Tăpălagă: „Este unul dintre cele mai dificile momente pentru statul român din ultimii 25 de ani. În paralel cu atacul la justiţie, Dragnea şi PSD lansează un atac iresponsabil la stabilitatea economică a ţării, dar şi lovituri disperate la adresa UE şi aliaţilor occidentali. Niciodată un partid nu a periclitat stabilitatea statului, ameninţănd să-l prăbuşească sub greutatea populismului extrem, aşa cum o face PSD acum, cu o agendă copiată de la Viktor Orban şi congruentă cu interesele Rusiei.”

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21713305-conspiratia-lui-dragnea-impotriva-romaniei.htm

Ovidiu Nahoi: „În România, cel mai important punct de pe agenda guvernului desemnat după alegerile din decembrie pare a fi dezincriminarea unor abuzuri în administrație și slăbirea ofensivei împotriva corupției. După o încercare de promovare a unei ordonanțe pe repede-înainte, în cel mai pur stil neliberal, soldată cu mari proteste de stradă, guvernul de la București a schimbat foaia. Și se arată dispus să folosească instituțiile democratice pentru atingerea unui scop cel puțin discutabil din punct de vedere democratic.

Vestea bună este că oamenii încep tot mai mult să sancționeze tendințele tot mai clare de folosire a mecanismelor democrației în scopul gîtuirii democrației. Nu poți face orice, odată cîștigată majoritatea, nu poți zdruncina fundamentele statului. Acesta este, de altfel, mesajul tuturor protestatarilor, de la Budapesta la Belgrad și de la București la Varșovia – a nu-i uita însă pe cei de la Moscova și din întreaga Rusie.”

http://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/cum-sa-ucizi-democratic-o-democratie

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s