Alin Cristea: Reflecții și reflexii (130)

– Viata in secolul 21 e ca mincarea de la mall – artificiala, superficiala, nonceremoniala.

– Ma ingrijoreaza mersul societatii si ma ingrijoreaza mersul organismelor eclesiale, care nu reusesc sa genereze vitalitate, sare pentru societate, lumina pentru oameni.

– Politicul face parte din viata (crestina). Nu e nimic anormal ca crestinii sa-si spuna punctul de vedere in politic, ca si in educatie si justitie. Numai sa o faca in mod onest.

Mai stie cineva care a fost tema Marsului pentru Viata, dupa declaratii incendiare ale lui Petru Vidu?

– Romanii trebuie sa invete sa gindeasca pe cont propriu, sa invete sa-si respecte preopinentii, sa invete cultura dialogului, sa invete sa-si exprime coerent IDEILE. Cei precum Mihail Neamtu si Adrian Papahagi (si Vladimir Pustan si Florin Ianovici) livreaza hapuri (ideologice) care nu sint de folos impotriva gidilarii firii (romanesti).

– Cum de indraznesc pocaitii sa se roage fara o teologie a rugaciunii? Cum de indraznesc sa tina post fara o teologie a postului? In mod similar, cum de indraznesc sa cinte fara o teologie a cintarii?

Cum de indraznesc sa scrie pe Facebook fara o teologie a scrisului pe Facebook? Ce, biserica e biserica doar duminica intre anumite ore, intr-un anumit loc?

– O intilnire (placuta) cu o PERSOANA poate insemna si o scurta interogatie (de tipul „to be or not to be”): Oare si omul / prietenul acesta ma va dezamagi cindva?

Nu sint pesimist. Sint realist. Matur.

– Din cind in cind mentionez cum ma relationez la fiica mea. Indiferent ca ma intilnesc cu ea o ora pe saptamina, sau mai multe ore. A fi prezent linga copil e o arta a vietii, pe care o invatam. ASTA conteaza, pe linga a asigura cele necesare vietii de zi cu zi. Sint atent la modul ei concret si plin de vitalitate (ca asa e viata) de prezenta pe aceasta planeta. De exemplu, acum 2 ani a aparut un al doilea volum de imnuri crestine Jubilate (pentru baptisti, penticostali, crestini dupa Evanghelie), cu piese traduse din lb. engleza. A invatat citeva piese la pian si mi-a spus, incintata, ca le-a invatat. La rindul meu am fost incintat, dar am folosit prilejul sa discutam despre muzica (din biserica), despre compozitorii pieselor. Anul trecut, intr-o zi, dadeam citate dintr-o carte in care compozitorul relata ce impact mondial a avut piesa. sa. Fiica mea, care cunostea bine melodia moderna, a citit cartea in citeva ore. IN CITEVA ORE! Avem nevoie de incintare in viata, de motivatii, nu doar de rutina si circoteli.

– Uneori, mi-ar prinde bine sa stau pe o canapea si sa ma uit la niste desene animate cu Tom si Jerry.

Vezi grupajul (peste 150 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Reflecții și reflexii (130)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s