Un comentariu pe contul Facebook al lui Adrian Hatos (2) – 24 martie 2019

Educatia sexuala nu trebuie sa se faca in scoli. Ca nu e nici matematica, nici literatura.

Dupa mintea mea, nici matematica, nici literatura n-ar trebui sa se faca in scoli. Ca ies analfabeti functionali pe banda, cel putin in Romania. Pedagogia trebuie regindita din temelii. Cel mai trist aspect al vietii umanoizilor occidentali e ca petrec prea putin timp cu copiii lor, care sint la scoala, in timp ce parintii sint la serviciu. Cu 70-80 de ani in urma, copiii petreceau mai mult timp cu familia (largita), la munca cimpului, la sarbatorile cimpenesti sau la alte momente importante din viata familiei (largite) si a comunitatii. Atomizarea familiei e un fenomen cu totul ingrijorator.

Fiintele umane sint transformate tot mai mult in fiinte institutionale / institutionalizate. Au scris destui (in Occident) despre asta. Rolul de cetateni conteaza acum, nu faptul ca oamenii sint PERSOANE. Mai exact, cetatenii care isi platesc impozitele si, si mai specific, cetatenii cu masina care isi platesc impozitele (in Oradea). Aglomerarile urbane din sec. XX si mai ales XXI au produs o disolutie a fiintei umane. Locurile semnificative pentru COMUNITATEA umana sint tot mai putine. Stadioanele nu pot sa suplineasca nevoia spirituala a umanoizilor care sint fiinte SOCIALE, nu indivizi (care-si clameaza drepturile si cauta sa fuga de responsabilitati).

Alienarea fiintelor umane este vizibila (si) in modul agresiv mono-ton in care reactioneaza pe Facebook.

A fi mama, a fi parinte tine de VIATA, nu de vreo scoala. Nu absolvim nici un curs si nu primim nici o diploma ca sintem apti pentru a fi parinti.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s