Pe scurt: Marșul pentru Viață 2019 – ORADEA

1. Discursurile numeroase și cu iz evident de naftalină confesională, lipsa pancardelor (mari), grupul imens de sutane negre DIN FAȚA Marșului (în comparație cu culorile vii, ÎN FIECARE AN, ale Marșului de la București, care e un eveniment CIVIC), un număr relativ mic de participanți în comparație cu ultimii 2 ani și cu resursele umane și financiare de care dispun bisericile tradiționale și postprotestante – iată cîteva motive importante pentru care Marșul pentru Viață 2019 din Oradea rămîne ca exemplu de AȘA NU!

2. Au participat un număr semnificativ de oameni ca Marșul pentru Viață 2019 din Oradea să poată fi declarat, din diverse interese, un succes. Mutarea accentului de voluntariat (creștin) din primii ani, cînd inițiativa a aparținut OMG-urilor, pe înregimentarea cconfesională din ultimii ani, este un fenomen nefast, din mai multe puncte de vedere.

3. Spectrul eșecului referendumului din toamnă a umbrit adunarea publică de azi. Marșul s-a încheiat la Catedrala ortodoxă. Mihaela Vișan, de la Centrul PULS, a avut un discurs viu, cu exemple concrete, care a luminat acțiunea publică înmormîntată de gladiatorii trişti ai referendumului.

4. Decăderea morală a directorului Radio Vocea Evanghelică Oradea, Daniel Burtic, e poate cel mai trist aspect al acestui an. Compromisurile pe care le-a făcut în contextul acțiunilor dezgustătoarei Coaliții pentru Familie de anul trecut și-au lăsat o puternică amprentă în primăvara acestui an, cînd gladiatorii triști ai referendumului (urii) nu au deschis cale liberă ghioceilor Marșului pentru Viață.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s