Dumbrava minunată (291)

Viorel Pașca pe Facebook (10.03.2019):

„Sase bolnavi au fost trimisi la Dumbrava in aceasta saptamana, din Bihor si Arad, cel mai varstnic avand 90 de ani. De asemenea a fost adus si sotia unui bolnav trimis la noi saptamana trecuta. In ancheta sociala ni se spune ca: “Locuinta este proprietate personala a celor cinci frati ai bolnavei, dar nu s-a facut acte de mostenire, fiind intr-o stare avansata de degradare, numita locuind la o vecina. Casa este formata dintr-o camera si o bucatarie, si nu se poate locui acolo deoarece tavanul este cazut si nu au lemne de foc. Nu au copii iar cei doi frati locuiesc in alte localitati, nu ii viziteaza deloc, unul dintre ei avand si probleme psihice. Mentionam ca primaria comunei S. nu are infiintat serviciu de asistenta sociala.”

Mai mult sau mai putin asemanatoare sunt si “povestile” de viata ale celorlalti cinci bolnavi care au “poposit” la Dumbrava in aceste zile. Au in comun faptul ca sunt bolnavi, fara locuinta si fara apartinatori sau abandonati de acestia. Si totusi, viata le surade acum, oferindu-le adapostul si ingrijirea de care au atata nevoie, acest lucru putand fi posibil prin ajutorul lui Dumnezeu care ne poarta de grija si prin implicarea multora care au pe inima dorinta de a fi de folos acestor oameni. Ba mai mult, pe langa nevoile de baza care sunt acoperite in intregime, beneficiaza si de atentia unora care doresc sa aduca un zambet si mai multa bucurie in viata lor.

De exemplu, in aceasta saptamana, cu ocazia zilei de 8 Martie, toate femeile bolnave precum si cele care ii ingrijesc, au primit martisoare, flori si diverse cadouri ca semn de pretuire, dragoste si respect. Acest lucru pare putin important, aproape nesemnificativ, avand in vedere dramele si suferintele prin care au trecut, dar a adus multa lumina si bucurie in suflete, acest lucru insemnand enorm atat pentru noi cat si pentru ei. Le multumim tuturor celor care s-au gandit si au facut acest lucru posibil.

Va multumesc si dumneavoastra celor care ne urmariti activitatea in special “bunicii” de 70 de ani dintr-un sat Aradean care m-a sunat in aceasta saptamana rugandu-ma sa merg pana la ea deoarece a strans mai multe lucruri de care bolnavii ar avea nevoie. Am ramas surprins cand m-a recunoscut imediat si mi-a spus ca ne urmareste in fiecare duminica seara pe facebook.

Multumim si familiei de la Bucuresti care au oferit doua saptamani din viata lor, bolnavilor de la Dumbrava, Rapa, Tinca si Ineu. Impreuna cu cele doua fetite ale lor au petrecut multe ore in fiecare zi printre cei bolnavi, stand de vorba si oferindu-le zambete, imbratisari, cuvinte de incurajare si multa dragoste. Va las acum in compamia lui Ionut care va v-a impartasi din experienta celor doua saptamani de voluntariat la Dumbrava, iar pana duminica viitoare, fiti binecuvantati si nu uitati sa fiti la randul vostru, o binecuvantare.

P.S.
Exemplul nostru al tuturor , al celor nascuti din El trebuie sa fie Domnul Isus Hristos. El este steagul nostru, El este tinta noastra.

In Isaia 61; 1-3 si apoi Luca 4; 18-19 Domnul nostru drag reitereaza scopul pentru care a venit la noi pe pamant, nefacand din aceasta un titlu de glorie, ci in totala smerenie si dragoste.

Pentru noi ca familie, fara a exagera, lucrarea ‘ Dumnezeu poarta de grija’ din Dumbrava este o dovada a ceea ce Hristos face, prin oamenii chemati si imputerniciti de El, pentru atatia oameni sarmani, bolnavi si parasiti. Un privilegiu mare pentru noi ca familie sa putem in aceste 2 saptamani sa fim parte din aceasta echipa minunata, petrecand timp cu multi din acesti sarmani.

Pentru primele 2-3 zile, ca urmare a vizitelor la bolnavi, ascultand povestile lor de viata, suferintele si dorurile lor ascunse , recunosc ca am fost epuizat emotional si a trebuit sa strig la Domnul dupa ajutor. Sunt lucruri care nu te pot lasa indiferent sau sa treaca pe langa tine intr-un mod usuratic- am privit in fata suferinta, durerea, lacrimile si chiar moartea- si in mijlocul acestor lucruri mi-am amintit ca Domnul Isus a locuit cat a fost pe pamant exact in mijlocul unor astfel de oameni, petrecandu-si timpul vorbindu-le despre imparatia lui D-zeu , punand mana peste cei bolnavi si suferinzi, identificandu-se astfel cu omul in starea sa cea mai nenorocita. Si cum El este acelasi ieri, azi si in veci, Lui ii pasa si azi si vrea sa aduca VIATA si nadejdea vesnica celor care se incred in El si in puterea invierii Lui. El are putere sa aduca mantuire chiar si astazi si atunci cand parca durerea si chinul alunga orice urma a vreunei raze de soare ! El poate si vrea, insa acesti oameni au nevoie sa auda mesajul Evangheliei….. cum altfel vor crede daca nu vor auzi? (Rom 10.14)

Am parasit Dumbrava cu nadejde, nu intr-un om sau vreo resursa umana, ci deplin incredintat ca Dumnezeu poarta de grija si fizic, dar mai ales pentru nevoile spirituale ale acestor sarmani.

‘ Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Hristos Isus’ . Efeseni 4.19

Amin

Martie 2019. Familia Lerca Ionut, Nicoleta, Abigail si Sara.”

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s