Pe scurt: Dănuț Mănăstireanu la Biserica Logos ORADEA

1. Și a treia zi de prezență a lui Dănuț Mănăstireanu în Oradea a fost importantă, interesantă și de neratat. Astăzi la Biserica Logos. Surprize, suprize!… 🙂 Pentru cei care nu sînt obișnuiți deja cu surprizele din noile biserici din Oradea, din țară și din diaspora.

2. Platforma decenu.eu a organizat cele 3 întîlniri, care au venit după alte evenimente, cu Adrian Papahagi (07.12.2018), Mihail Neamțu (01.02.2019), Matt Tommey (15-16 februarie 2019). S-au făcut înregistrări la toate cele 3 întîlniri publice cu Dănuţ Mănăstireanu, după editarea lor vor fi puse pe Internet. Abia aştept. Sînt NUMEROASE chestiuni contextuale de interes, pe care Dănuţ Mănăstireanu le-a atins în treacăt. În cele din urmă, sînt mult mai interesat de aceste chestiuni secundare decît de marile teme abordate.

3. Din înregistrările realizate se pot extrage informații importante pentru cel puțin două eseuri / cărți: un eseu despre evanghelicii români, volumul Omul evanghelic devenind punct de referință în istoria postdecembristă a lor, și una despre Dănuț Mănăstireanu. Sînt încîntat că am înregistrat prezentarea pe care și-a făcut-o ca introducere la prelegerile de azi.

4. Pentru un ochi versat (precum al meu), cele 3 întîlniri – la care au participat pocăiți orădeni, tineri, apoi unii aflați în miezul vieţii, dar şi unii peste 60 de ani, dar nu doar evanghelici, ci și cîțiva din alte confesiuni creștine – au constituit un barometru. Dar, și mai important, a contat și cine NU au fost. 🙂

5. Episodul „Dănuț Mănăstireanu la Biserica Logos ORADEA”, deși a conținut unele informații și comentarii care s-au regăsit în primele două zile, a avut loc într-un ALT cadru și a meritat să fiu prezent, pentru a prinde imagini de la eveniment și a surprinde atmosfera, relaționările, dezinvoltura mănăstireană și logos-iană. Nu pot înțelege cum de am fost anul trecut doar de 3 ori la biserică. Am ratat cîteva sute de contexte eclesiale. E adevărat că multe seamănă între ele, dar orișicît… 🙂

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s