Pe scurt: Lansarea la Oradea, după Iași, a volumului „Omul evanghelic”

1. Un regal. O încîntătoare stare de graţie intelectuală şi spirituală, de o sublimă decență. O asemenea seară m-a dat pe spate. Și nu sînt deloc ușor de dat pe spate. 🙂

2. Îi invidiez pe tinerii care au participat, au avut ocazia să simtă pulsul autentic al unei dezbateri pe marginea apariției unei cărți de o importanță covîrșitoare. Nu știu dacă am avut parte vreodată de un asemenea eveniment în viață. Și am participat la multe evenimente culturale și religioase.

3. Pe lîngă anglicanul Dănuț Mănăstireanu (coordonator, alături de Dorin Dobrincu, al volumului cu eseurile semnate de 19 autori, apărut la Editura Polirom), au participat la lansarea de peste 2 ore un ortodox, un penticostal, un baptist, alături de încă două persoane.

4. Mahării evanghelici orădeni nu fumează astfel de țigări bune. Dar UNII dintre ei ar fi putut onora un astfel de eveniment MAJOR. Noblesse oblige!

5. Evanghelicii români (orădeni, timișeni, arădeni) sînt pe o direcție greșită dacă nu au înțeles importanța unui astfel de eveniment (cum nu au înțeles nici importanța apariției în cultura română a romanului Sărbătoarea corturilor sau a volumului masiv de documente despre politica regimului Antonescu față de cultele neoprotestante).

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pe scurt: Lansarea la Oradea, după Iași, a volumului „Omul evanghelic”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s