Alin Cristea: Reflecții și reflexii (117)

– Exista la ora actuala o tendita de egalitarism cu totul idiot, caruia Facebook ii intinde covorul rosu.

– La multe nu vedem rostul, daca ne luam dupa incultura actuala, in care stilul conteaza mai mult decit continutul, iar un om nu e tratat ca PERSOANA unica, irepetabila, ci doar un individ (cu drepturi, cica) dintr-o gasca mare de puberi intirziati.

– Prin clasa a 9-a, la ora de engleza, am tradus ceva in romaneste, in care un adult se adresa unui tinerel si am tradus cu tu, nu cu dumneavoastra. Profesorul m-a corectat. Si am zis: Dar e mai tinar….

Profesorul a zimbit si a zis: Nu conteaza. 🙂

– Conceptul de „dumneavoastra” nu are de face, in primul rind, cu virsta. De asemenea, nu are de a face cu modul in care ne simtim, ci cu modul in care existenta noastra ca PERSOANE se pozitioneaza fata de alte PERSOANE.

– Cine n-a inteles niciodata de ce trebuie sa folosim pronumele de politete are un handicap major (in spatiul public), mai ales daca se da mare scula pe bascula.

– Oprea Catalin Si Florentina: Cum pot doi gay sa jurizeze si sa iubeasca Dear Father?

Daca cineva punea problema asta INAINTE de punctul final al competitiei, era cu totul altceva. De asemenea, se putea pune problema: Ce cauta Laura Bretan intr-o competitie in care jurizeaza „doi gay”.

Acum, revolta e stranie. Nici nu se mai stie daca a fost vorba de o competitie artistica (acum e demonizata pe palierul ideologic), nici nu se mai evalueaza, cit de cit echilibrat, valoarea artistica a finalistilor (au existat alti finalisti in afara de Laura Bretan si cistigatoarea competitiei?), dupa referendumul urii din toamna avem acum reluari ritualice ale urii.

– „Tot ce am trait in zadar s-a facut zid, / tot ce-am inteles s-a facut fereastra”, scria Nichita Stanescu.

Trump nu-l citeste pe Nichita Stanescu…

– Unde se afla Europa? Si in Europa de Est?

– De ce ne-ar interesa, intr-un perimetru public, parerea cuiva?

– Ne place, nu ne place, cu opinii avem de a face toata viata. 🙂

– Spatiul religios e, prin excelenta, un spatiu polemic. Isus a practicat polemica. (Ati auzit ca s-a zis… Dar Eu va zic…) Noul Testament este un comentariu al Vechiului Testament.

– Problema NOASTRA, ca umanoizi organizati in grupuri sociale, e ca intotdeauna vom avea de a face cu ideologii. Sau, ca sa fiu mai specific, cu IDEOLOGISM agresiv, cu propaganda si cu VICTIME care rezulta in urma punerii in concret a IDEOLOGISMULUI.

Azi am devenit, cu totii, tintele unui ideologism crestin, dar CRETIN, care se foloseste de un moment creat de competitia Eurovision (nationala) la care a participat o adolescenta care isi afirma, fara inhibitii, convingerile religioase.

(In paranteza fie spus, nu ar fi trebuit sa mai astepte pina se maturizeaza si trece prin citeva experiente de viata? APOI sa se dedice unei cauze, daca mai are energie si aceleasi conbingeri.)

Aici e vorba de talent?… Hm!… Ma cam indoiesc. Aici e vorba de o mizanscena la care luam parte cu totii, indiferent cit talent avem…  

Sintem pioni ai unei propagande extremiste (impotriva altei propagande extremiste). Aici e vorba de viata, nene!… Aici ne luptam pentru un stil de viata!… :)))

– Biblia ma invata sa-mi dezvolt DISCERNAMINTUL. Ceea ce nu prea se intimpla in ghetoul pocaiesc, scaldat in mediocritate (ca pacat) si simulacru spiritual. CONSTIINTA e instrumentul terestru cu care lucreaza Dumnezeu, nu partizanatul confesional (agresiv).

– Problema gunoiului cotidian este in toata tara. Sint implicati mai multi factori: 1) Primăria Oradea, 2) RER, firma care ridica gunoaiele, 3) Cetatenii 4) Oamenii saraci care cauta in gunoaie, 5) Ciinii care scormonesc in gunoaiele de la nivelul de baza (si pasarile?).

– Manuel Florin: creștinismul este propagandă după iscusit dumneavoastră minte?

Alin Cristea: Crestinismul nu este un monolit, ci un conglomerat, in care sint TOT felul de crestini si asa-zisi crestini. Asadar, daca ne referim, in perimetrul public, la ceva folosind CONCEPTE, trebuie sa dam de inteles cu ce sens folosim CONCEPTELE (nu exista cuvinte, ci doar concepte; Am fost creati fiinte conceptuale si doxologice). Crestinismul contine, DESEORI, propaganda. Cit pot, ma opun propagandei / coruptiei din institutiile confesionale. Pentru asta merit putin respect, daca nu si pentru altele.

Alin Cristea – un protestatar orădean împotriva corupției din guvern, dar și împotriva corupției din instituțiile religioase

Vezi grupajul (peste 150 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Reflecții și reflexii (117)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s