Olandezul zburător (5)

Olandezul zburator. Povestea unui contrabandist de Biblii – Dick W. Langeveld, Ben Hobrink, Editura Samuel, Mediaş, 2015, 192 p.

“Ce m-a surprins mereu a fost faptul că Domnul m-a trimis adesea la oameni care treceau prin dificultăți și aveau nevoie de încurajare. Dar cine sunt eu să ajut pe oamenii în nevoi? Nu m-am pregătit să devin psiholog sau să fac lucrare pastorală. Eu știu să vorbesc, dar oamenii aceștia aveau nevoie de o ureche care să asculte. Întotdeauna am ceva de spus, în ce mă privește, dar nu și când cineva este în dificultate. Domnul m-a învățat printre altele și să nu trântesc imediat un text biblic înainte de a gândi cu grijă la el. Nu ar aduce nici un folos. Din nefericire așa s-a întâmplat cu o misionară din vest care a vizitat o familie din Bulgaria care era plină de teamă. Având doar intenții bune, ea a încercat să-i încurajeze întrebându-i de ce sunt atât de temători. Apoi și-a deschis Biblia și a citat “Dragostea desăvârșită izgonește frica.” “Știm foarte bine ce spune acolo”, îmi spuse mai târziu tatăl acelei familii. “Dar nu ne-a ajutat, pentru că nu aceea era problema noastră atunci.”

Cred că oamenii care se pornesc să îi ajute pe creștinii persecutați cu câte o predică pregătită și cu texte biblice alese anterior, nu sunt realmente potriviți pentru această lucrare. Nu trebuie să pornești cu ideile tale despre cum să-i încurajezi pe acești creștini. După cum spunea Fratele Andrew mereu, “Faptul că ești acolo este mai important decât zece dintre cele mai bune predici ale tale.”” (p. 73)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s