10 februarie 2017
În ziua a 11-a de proteste consecutive, la București au fost 6.000 de oameni, la Cluj și Timișoara cîte 3.000.
Ioan Stanomir: „Energia care face ca mii de români să înfrunte frigul şi disperarea colectivă, în comun, se hrăneşte din descoperirea solidarităţii care trece dincolo de generaţii şi de crezuri politice.”
T. O. Bobe: „La frig, la vânt, la zăpadă se rezistă destul de uşor. Să vedem cum şi dacă o să rezistăm la dezamăgire, zădărnicie, la lipsa de speranţă. Abia cu astea-i greu.”
Mircea Cărtărescu: „Revoluţia română din 1989 continuă azi. Stat de drept şi justiţie liberă, asta cer oamenii. Fără condamnaţi penal în politică!”
Oana Pellea: „Nu există nicio dezbinare în poporul român. Există doar o luptă între oamenii cinstiți și hoți.”
Politico: 10 days that shook Romania
http://www.politico.eu/article/10-days-that-shook-romania-protests-revolution-corruption-decree
Cotidianul american The New York Times a publicat în pagina sa online un articol în limba română ce prezintă poveştile mai multor români care le-au împărtăşit jurnaliştilor publicaţiei experienţele lor personale cu corupţia din ţara noastră.
Replica unui grup de istorici, simpatizanţi ai „Pieţei“, faţă de Apelul academicienilor
Un grup de 28 de istorici, simpatizanţi şi participanţi la protestele ultimelor zile din Piaţa Victoriei, au redactat o declaraţie prin care răspund, punct cu punct, celor afirmate în „apelul“ semnat de peste 80 de academicieni şi explică de ce demersul colegilor lor este unul nociv.
Teologul şi filosoful Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române, se disociază de recentul apel al grupului de iniţiativă din cadrul Academiei.
facebook.com/wilhelmdanca/posts/1584183681610419
Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti şi membru al Academiei Române, s-a disociat de apelul pe care îl semnase alături de mai mulţi membri ai Academiei: Nu mă regăsesc nici în stilistica, nici în retorica şi nici în multe dintre ideile susţinute în această scrisoare.