REZIST – 2 ani de proteste în stradă (6)

29 ianuarie 2017

Ramona Ursu: „În duminica din 29 ianuarie 2017, avea să se înregistreze cel mai mare protest din România ultimelor două decenii. Aproximativ 100.000 de oameni din toată țara au ieșit în stradă, pe un ger năprasnic, pe zăpadă, pentru a apăra justiția și statul de drept, puse în pericol chiar de cei aflați la putere. Indignarea românilor ajunsese la cote maxime, după ce, la două săptămâni de când se aflase de planurile PSD-ALDE de modificare a Codului penal, de grațiere și de amnistie, politicienii nu aveau nici un gând să renunțe la cele două proiecte de ordonanță. Din contră, toate declarațiile și mișcările lor arătau că sunt mai hotărâți ca oricând să-și scape, în primul rând, corupții din partide de dosarele penale. Ce reușeau acum, în această zi de ianuarie, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu marionetele lor puse la guvernare, nu reușise nici măcar fostul dictator Nicolae Ceaușescu. În 29 ianuarie 2017, românii au protestat și în orașe în care, la Revoluția din 1989, nu s-a ieșit în stradă.”

Noaptea ca hoţii, Humanitas, 2017

Grigore Cartianu: „Timp de cinci ore, am fost alături de peste 30.000 de „pucişti”, în Piaţa Universităţii, în Piaţa Victoriei şi pe bulevardele Capitalei. […] Un traseu de circa 10 kilometri, cu popasuri vocale la Parlament (huoooooo!), la Ministerul Justiţiei (huoooooo!), la Avocatul Poporului (huoooooo!), la CNA (huoooooo!) și la Guvern (huoooooo!).”

600.000, 2017

Dan Tăpălagă: „Cuvântul definitoriu: multă determinare. Să maăsţăuieşti pe bulevardele Bucureştiului de peste trei ore, la minus un grad şi o umezeală care îţi pătrunde în oase şi să continui protestul parcurgând distanţa de cîţiva km până la Guvern, asta arată declanşarea unor energii de care Dragnea şi PSD ar trebui să se teamă.”

HotNews – Protestul la nivelul următor. Ce s-a văzut pe străzile Bucureștiului

Florin Negruțiu: „Spre deosebire de alte manifestări de acest gen, zecile de mii de cetățeni care au ieșit în stradă au strigat împotriva CNA și au mers la poarta acestei instituții. Probabil că marea majoritate a locuitorilor acestei țări n-au habar cine sunt Georgescu, Gubernat sau Herjeu, dar mulți trăiesc o imensă frustrare că sunt jigniți seară de seară și nimeni nu îi apără. Acuzați cu iresponsabilitate veselă că dau o lovitură de stat sau că au primit bani să protesteze (pentru ei, pentru copii și pentru căței) de niște televiziuni care asmut o jumătate de țară contra celeilalte jumătăți, protestatarii („iohanniștii, binomiștii, sorosiștii, corporatiștii, tinerii frumoși și liberi” etc.) au cerut un lucru simplu: CNA să-și facă treaba și să sancționeze ura și derapajele.”

Republica – Sfidarea aroganților: 90.000 de cetățeni contra Ministerului Adevărului

Gabriel Liiceanu: „Îl anunț pe domnul condamnat penal Dragnea că și eu sunt gata, ca și el, dar din motive diferite, să mor în picioare. Vreau cu orice preț, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Și asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, dacă e nevoie, sute de mii și milioane) care ies să-și strige indignarea în toate orașele țării. Nu-mi place prețul pe care, în bătaie de joc, oamenii ăștia l-au pus pe viețile noastre. Nu vreau să trăiesc în țara mea – acum când nu mai am căluș în gură – o viață cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiță, Vosganian, Olguța Vasilescu, Nicușor Constantinescu, Bunea Stanciu și toată pegra politică a țării…. O viață nespus de ieftină, o viață pe care ți-e rușine s-o trăiești.”

Contributors.ro

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s