REZIST – 2 ani de proteste în stradă (3)

22 ianuarie 2017

Peste 30.000 de oameni au protestat la 22 ianuarie doar în București. Președintele Klaus Iohannis a venit în Piața Universității pentru a-și exprima solidaritatea cu manifestanții. „O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, or așa ceva nu se poate admite”, a declarat Iohannis jurnaliștilor.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că „e în fruntea unei mineriade”, calificând protestele un „început de lovitură de stat”. La protest au luat parte și liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, președintele USR, Nicușor Dan, dar și foști membri ai Guvernului Cioloș.

Peste 5.000 de protestatari s-au strâns și în Cluj-Napoca. Alți 4.000 de oameni au manifestat în Timișoara. Acestora li s-a alăturat și primarul municipiului, Nicolae Robu.

Mitinguri de solidaritate cu protestele din țară au avut loc și la Copenhaga, Paris, Londra și Haugesund (Norvegia).

Posturile de știri România TV și Antena 3 au catalogat protestele de stradă ca fiind o lovitură de stat. Mai mult, o jurnalistă de la România TV a dezvăluit „pe surse” că protestatarii au fost plătiți cu câte 100 de lei de persoană, acuzații dezmințite de fostul premier Dacian Cioloș.

Protestele din România din 2017

Mihai Şora, în vîrstă de 100 de ani, a fost prezent la protest, după ce scrisese pe contul lui de Facebook:

„În clipa de față, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s