Alin Cristea: Reflecții și reflexii (96)

– Ce prosti sint adolescentii!…

Nu-i intrec decit cei de peste 50 de ani care se comporta ca niste puberi in curtea gimnaziului.

– Lista mea de prieteni FB a devenit in 2018 mai supla, mai eleganta, mai frumoasa.

– Eu nu ma simt bine in fiecare zi, dar in unele zile chiar ca nu ma simt bine.

Regasi-m-as!…

– Craciunul, sarbatoare pseudocrestina a capitalismului imperialist, aniversata muiereste, americanos si nonescatologic…

– Toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nu toate îmi sînt de folos; toate lucrurile îmi sînt îngăduite,
dar nimic nu trebuie să pună stăpînire pe mine. (1 Corinteni 6:12)

Bun indemn (si) pentru anul 2019.

Inca un prilej de maturizare…

– Întristările noastre ușoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă. (2 Corinteni 4:17)

Ramine, si pentru 2019, aceasta provocare pentru orice crestin – sa „vada” slava escatologica, nu suferintele care ne tot intristeaza.

– Cind eram in armata am transcris un caiet de poezii de Adrian Paunescu. De atunci m-am maturizat… Nu m-am maturizat nicidecum datorita vreunui poet de teapa lui Adrian Paunescu. Neam nemernic ce sintem, damnat la vesnica imaturitate!

– Unii cred ca au ajuns in 2019…

Secolul XX ne atirga la git…

Holocaust, Holodomor, Gulag, genocidul armean sau cel din Rwanda, si MULTE alte tragedii uriase ne stau atirnate la git.

Nu sintem in 2019… Sintem undeva inainte de 1916.

– Donald Trump n-ar fi trebuit sa ajunga nici macar primarul unui oras de marca din SUA (sau guvernator al unui stat), daramite presedintele SUA.

Iata citeva informatii din Wikipedia (ro):

– În ultimii 30 de ani Trump și afacerile sale au fost implicate în 3.500 de procese juridice în instanțele din SUA.

– Donald Trump a încercat să obțină nominalizarea la președinție ca membru al partidului Reformei în 2000, dar s-a retras înainte de începerea votării. În iunie 2015, Trump și-a anunțat candidatura pentru președinția SUA ca membru al partidului republican și a devenit rapid favorit pentru nominalizare al partidului. În mai 2016, rivalii săi republicani rămași în cursă pentru Casa Albă și-au suspendat campaniile, iar în iulie el a fost nominalizat în mod oficial candidatul pentru cursa prezidențială la Convenția Națională Republicană din 2016. Campania lui Trump a primit o acoperire mediatică fără precedent și o sporită atenție internațională. Multe dintre declarațiile sale în interviuri, pe Twitter, cât și la mitingurile electorale au fost controversate sau false. Mai multe mitinguri în timpul alegerilor primare au fost însoțite de proteste.

– În 1999, Trump a trecut la Partidul Reformei pentru o perioadă de trei ani și a organizat o companie de sondare a opiniei publice pentru o nominalizare a sa la președinție. Dupa acest sondaj, Trump a părăsit partidul Reformei în 2001 din cauza luptelor interne în cadrul partidului în care s-au implicat David Duke, Pat Buchanan și Lenora Fulani. Din 2001 până în 2008 Trump a fost afiliat Partidului Democrat, dar în 2008 el l-a susținut pe republicanul John McCain la președinție. În 2009, el s-a înscris în mod oficial în Partidul Republican. În decembrie 2011, Trump a devenit timp de cinci luni independent înainte de a reveni la Partidul Republican, în care a promis să rămână.

– Trump a făcut donații pentru campaniile candidaților atât ai Partidului Republican cât și ai Partidului Democrat, principalii zece beneficiari ai donațiilor sale politice fiind 6 democrați și 4 republicani. Când a fost întrebat în 2015 pe care președinte recent îl preferă, Trump l-a ales pe democratul Bill Clinton față de republicanul Bush.

– Alin Dobai: Ce avem noi de apărat e democrația! Mai departe, va avea ea grijă să-i înlăture de la butoane pe impostori.

Alin Cristea: Ma tem ca nu e asa simplu. Sint destui care voteaza fara a mai urmari apoi ce se intimpla cu votul lor.

– Televizorul meu a luat-o razna. Combina filmele.

Personaje din filme diferite – Batman, Superman, Femeia fantastica – apar in acelasi film.

Sau: Capitanul America, Thor, Iron Man, Hulk.

Sint bulversat, nici nu mai pot dormi cum trebuie la filme…

– Faptul ca nu am avut in copilarie si in tinerete suficiente carti, filme, YouTube ne-a indirjit. Ne-a facut sa cautam, sa fim perseverenti, sa apreciem ceva valoros atunci cind am intilnit, ba chiar am invatat, la un moment dat, sa fim noi creativi si sa producem ceva valoros.

In continuare, a fi roman (de calitate) reprezinta o provocare pentru noi, indiferent de virsta. Nu avem resursele financiare sau relationale ale occidentalilor. Dar asta nu inseamna ca nu putem fi oameni de calitate, care ne informam si sa fim inventivi.

– Biblia nu a fost scrisa ca sa o intelegem.

Biblia a fost scrisa ca sa adulmecam aromele divine ale Imparatiei lui Dumnezeu.

– Oradea nu poate fi numit deocamdata oras european – gunoaie, lipsa accesibilizarii, lipsa uneori a iluminatului IN CENTRU. 3. Ilie Bolojan e primarul Oradiei (sau, mai bine zis, prim viceprimarul Oradiei), dar nu primarul oradenilor. Cum Klaus Iohannis e presedintele Romaniei, dar nu presedintele romanilor. Relatia defectuoasa a institutiilor statale cu corpul cetatenesc ramine principala chestiune noneuropeana din Romania si din Oradea.

– Ma indoiesc ca un numar mare de farmacii e un semn de civilizatie.

– Un strop de cerneala poate face 1 milion de oameni sa gandeasca. – Lord Byron

Asta e, nu avem strop de cerneala… (2015)

– In 2018 am primit bani si de la persoane de la care nu m-am asteptat.

De neuitat insa intilnirea, pentru prima oara, cu un cititor tinar al meu pe Facebook, care, cum a intrat in locuinta umila in care stau in chirie (de 6 ani), mi-a spus: Sint ateu.

O intilnire scurta, interesanta, la sfirsit lasindu-mi niste bani.

Eu, iarasi, am ramas cu gura cascata…

Era inca un semn, pentru mine, ca exista Dumnezeu.

– Ieri, 5 ianuarie 2019, s-au implinit 6 ani de cind stau in chirie, fara sa am un venit lunar.

Regret ca nu am tinut un jurnal, dar am lasat numeroase mentiuni pe Facebook despre aceasta perioada, grea, dar interesanta si productiva in ceea ce priveste activitatea mea publica (sint pe Internet de 15 ani, in regim de voluntariat)..

Am lansat bloguri (pagini web, nu jurnale), am scris poezii, am compus piese muzicale, iar in ultimii 2 ani si jumatate am pus peste 27.000 de postari pe blogul RoEvanghelica, care continua blogul Romania Evanghelica (49.000 de postari in 8 ani).

Am fost (foarte) prezent pe Facebook. M-am implicat in numeroase polemici.

Pe contul Alin Cristea sint circa 400 de albume cu fotografii.

Am fost la multe evenimente, culturale si religioase.

Am dat cite 10 citate din circa 150 de carti.

Stilul meu de viata – incomod, de semidententie, dar cu grade de libertate pe care altii nu le au – mi-a permis sa beneficiez de libertate de actiune si sa am eficienta in derularea proiectelor.

Nu am nici o retinere in a spune ca astfel de persoane / personaje – intr-o lume a inginerismului nonvital, a consumismului si a bulversarii valorilor – ar trebui apreciate si sustinute.

La multi ani!

Dar nu orice fel de ani…

Vezi grupajul (peste 100 de pagini):

Alin Cristea – Reflecții și reflexii

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Reflecții și reflexii (96)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s