Despre deciziile majore în viața de credință

Exista doar citeva decizii majore in viata.

In zilele noastre, una are de a face cu exodul in diaspora. Atmosfera din patrie e sufocanta, asa ca FOARTE multi tineri aleg sa mearga sa munceasca in strainatate.

Pe plan religios, prima dilema e cea legata de mintuire. Din nefericire, decizia de intoarcere la Dumnezeu prin pocaita este confundata deseori cu decizia de confesionalizare.

A doua dilema, care tine de viata de maturitate spirituala, are de a face cu cristalizarea concluziei ca biserica institutionalizata e corupta.

Atunci fiecare crestin trebuie sa decida daca ramine in cadrul bisericii / confesiunii sale (unde se gaseste si familia sa) sau sa experimenteze a doua confesionalizare sau cel putin, in cadrul bisericii / confesiunii sale, sa contribuie la reformatiunea spatiului confesional.

Nici o decizie majora in viata nu e usoara, chiar daca o luam rapid sau gasim circumstante atenuante pentru a ramine in perimetrul corupt al bisericii institutionalizate.

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre deciziile majore în viața de credință

  1. Alin Cristea zice:

    Existe destule exemple de reconversie confesionala, carora nu li se acorda insa suficienta atentie. Luteranul (celebru) Jaroslav Pelikan s-a convertit la ortodoxie, baptistul Danut Manastireanu a trecut la anglicani, baptistul Vasile Tomoiaga (care a facut blogul Clujul Evanghelic) a redevenit ortodox. Exista si cazuri de preoti ortodocsi care au trecut la baptistii romani. Acestora li se acorda atentie in sens pragmatic, ideologic-confesional, dar nu exista dezbateri majore despre aceste reconversii confesionale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s