Marius Cruceru între mediocritate și ambiguitate conceptuală

Romania Evanghelica

În 20 noiembrie 2011, a apărut, în Oglindanet, revistă de informaţie şi analiză cultural‑religioasă condusă de Cristian Bădiliță, articolul lui Marius Cruceru intitulat Baptiştii între colaboraţionism şi rezistenţă ambiguă , fragment din conferinţa prezentată în cadrul colocviul Martiriul creştin în Antichitate şi în secolul XX, Sighet, 3-5 iunie 2011.

Comentariile de mai jos se referă la fragmentul apărut în revista Oglindanet, nu la întreaga prezentarea de la Sighet, care s-ar putea să conțină anumite chestiuni care lipsesc în acest fragment.

1. Fragmentul apărut în revista Oglindanet indică, prin titlu și conținut, spre o tematică mult mai amplă decît titlul anunțat pe site-ul memorialsighet.ro: „Persecuţia baptiştilor în România comunistă şi cazul pastorilor informatori. În căutarea unei soluţii de reconciliere între informatori şi persecutaţi cu referire la o istorie personală”

Titlul prezentării lui Marius Cruceru la colocviul de la Sighet indica spre 1) persecuția baptiștilor în ROMÂNIA COMUNISTĂ, 2) cazul…

Vezi articolul original 2.266 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s