La centenar. Teodor Baconschi – 100 de citate (1)

1. Iremediabila psihologie distructivă a nihilismului valah: dacă apare CEVA (orice) acel ceva nu umple un gol, ci dezvăluie unul încă și mai mare.

2. Ateismul e atrofierea temporară a conștiinței propriei mortalități. O amânare a marilor întrebări și răspunsuri, printr-o hipnoză (ideologică sau nu).

3. România, țară de carnaval și diversiuni, de orgii retorice și măceluri demagogice, de măști și hlizeli, de bocete false și bolboroseli apocaliptice.

4. Până nu vom atinge media europeană la toți parametrii (și asta se poate riguros cuantifica), vom continua să gândim neo-comunist, în termeni de ”afară” și ”înăuntru”.

5. Dacă vorbitorii noștri ar ști că nu te poți adresa respectuos unui public dacă nu te exprimi coerent, substanțial și îngrijit, ne-ar copleși o avalanșă de tihnă.

6. După un veac de cernere și discernere, tot n-am deprins, ca națiune ajunsă la maxima ei întindere teritorială, interesul de a ne detecta și respecta compatrioții cei mai valoroși sub raport uman, intelectual și profesional.

7. Pentru că școala e proastă, intelectualitatea noastră se plafonează prin supraevaluare.

8. Creştinul conformist e un ratat.

9. Zi de zi primim (prin media & ”influensări”) non-subiecte: prostiile rostite de cutare agramat, gesturi nepotrivite, probe de nesimțire cinică.

10. Atunci când citim știri despre români cu mare succes profesional în alte țări, prima noastră pornire e să ne explicăm acest succes prin faptul că sunt români, nu prin acela că au ajuns în sisteme sociale care încurajează performanța și recunosc meritul.

http://www.facebook.com/teodor.baconschi.3

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s