Radu Preda: În ciuda faptului că s-a dotat cu o televiziune, un radio şi un cotidian cu răspândire naţională, BOR tot într-un autism comunicaţional se află…

Romania Evanghelica

…Mesajul ei nu este tradus în afară, ci reciclat strict în interior, cu riscurile de rigoare. Iluzia că propaganda de casă ţine loc misiunii ad extra iese dureros în evidenţă mai ales cu ocazia ieşirilor purtătorul de vorbe a Patriarhiei: fără grijă faţă de limba română, mereu în defensivă, agresiv, acuzator la adresa media, nu de puţine ori jignind pur şi simplu inteligenţa publicului.

http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/paradoxul-social-bisericii-1_56436a8ef5eaafab2c818931/index.html

Alin Cristea: CHESTIUNEA e de interes pentru cultele evanghelice, ale căror biserici ghetoizate se confruntă cu același autism comunicațional.

Istoria comunicatelor sterile ale cultelor evanghelice se împletește cu reflexul defensiv și cu lipsa de respect față de limba română.

Nu în ultimul rînd, faptul că evanghelicii reprezintă MIȘCĂRI religioase, nu Biserici cu ierarhie, are dezavantajul lipsei de solidaritate în momente cheie ale societății românești.

î

Vezi articolul original

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s