O rază de speranță în întuneric (6)

O rază de speranță în întuneric… Ajutoarele primite din străinătate de cultele religioase din România în anii ’70-’80 – Denisa Bodeanu, Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2018, 260 p.

“1982, iulie 7 – Notă în care se prezintă atât procedurile de trimitere a ajutoarelor idn străinătate prin Întreprinderea de Comerț Exterior “Comturist” cât și valoarea sau destinația acestora în ultimii ani.

[…] Din anul 1981, unele firme din SUA și Canada ca: “Abaco Travel INC”, “Columbus Travel”, “Blaise Travel” au inițiat o campanie de așa-zisă ajutorarea unor credincioşi baptişti şi penticostali din ţara noastră, trimiţând între 50 şi 100 dolari de persoană pe baza cărora sunt pregătite colete cu alimente de către “Comturist” care apoi sunt expediate destinatarilor.

Practica trimiterii de “ajutoare” prin intermediul Întreprinderii de comerț exterior “Comturist” unor persoane din rândul cultelor și sectelor din țara noastră, are consecințe sociale și politice negative, precum și crearea unei stări de spirit nefavorabil.” (p. 175)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s