Wikipedia: 8 noiembrie

1895: Wilhelm Conrad Röntgen (1845 – 1923), profesor la Universitatea din Würzburg, Germania (laureat al Premiului Nobel pentru Fizică pe anul 1901), a descoperit razele electromagnetice, cunoscute sub numele de razele X (razele Röntgen).

1945: Manifestație anticomunistă a tineretului PNȚ și PNL, în Piața Palatului Regal, prilejuită de ziua onomastică a regelui Mihai I.

2016: Au loc alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii. Cu toate că a pierdut la un scor strâns la votul popular, Donald Trump, candidatul republican, câștigă alegerile învingând-o pe Hillary Clinton, candidatul democrat. Este a cincea oară în istoria Statelor Unite când candidatul câștigător pierde votul popular; ultima astfel de înfrângere a avut loc în 2000.

S-au născut

1916: Alexandru Dragomir, filosof român (d. 2002)
1935: Alain Delon, actor francez

Începând din anul 1984, în locuința lui Gabriel Liiceanu din „Intrarea Lucaci”, având un auditoriu restrâns (Gabriel Liiceanu, Sorin Vieru, Andrei Pleșu și, începând din 1995, Horia-Roman Patapievici), Alexandru Dragomir, ține o serie de prelegeri pe teme diverse: „O interpretare platoniciană la O scrisoare pierdută„, „Întrebare și răspuns”, „Modalități de autoînșelare”, „Socrate – Înfruntarea filozofiei cu cetatea”, „Despre lumea în care trăim”. Auditorii au notat cu grijă cele ascultate, astfel încât conținutul acestor prelegeri s-a păstrat și a putut fi coroborat cu mulțimea de caiete de însemnări lăsate în urmă de filozof, pentru încercarea unei reconstituiri a operei.

Au murit

1890: César Franck, compozitor francez
1998: Jean Marais, actor francez (n. 1913)

Vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/8_noiembrie

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s