Tabloidul NewsNet Creștin este o pacoste pentru mediul evanghelic românesc

Cică: „Astăzi am împlinit 5 ani de existenţă. Cu bune şi rele. Cu dezamăgiri, dar şi cu împliniri şi satisfacţii sufleteşti. Am sărit de 26 000 000 de vizite ajungând astfel să fim portalul de informaţii creştine în limba română cu cea mai rapidă creştere…”

Mă tot întreb ce satisfacţii sufleteşti pot avea mediocrii…

Teodor Baconschi şi alte minți luminate atrăgeau atenţia asupra fenomenului contraselecţiei, care este o pacoste pentru societatea românească – mediocrii ajung în funcții importante și ocupă locul celor care excelează în domeniul lor.

Așa se întîmplă și în mediul confesional evanghelic românesc. Am indicat de-a lungul anilor numeroase dovezi despre mediocritatea evanghelicilor români care nu au reușit încă să ajungă în secolul XXI.

Una dintre cele mai severe diagnostice l-a dat un critic literar după ce s-a convertit la baptism: „Comunitatea evanghelică produce poezie. Dar la nivelul secolului al XVII-lea.”

Festivismului sentimentaloid promovat de muzica superficială a penticostalilor îi corespunde activitatea pe Internet a unor tabloide precum NewsNet Creștin și Creștin Total.

În NUMEROASE rînduri am demascat și am sancționat public mediocritatea nemernică pe care o practică tabloidele acestea. Dar care au succes în rîndul pocăiților.

Am menționat de multe ori că Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici (peste 1.000 de bloguri în lb. română) are doar jumătate de milion de vizualizări, pe cînd aceste două tabloide jenant de mediocre au împreună peste 75 de milioane de vizualizări.

Nici alți bloggeri (baptiști) cunoscuți precum Marius Cruceru și Daniel Brânzei nu par decît niște pitici pe lîngă tabloidele acestea, în ceea ce privește numărul imens de vizualizări.

Încă din 2014 am atras atenţia:

Știri Creștine, Creștin Total și NewsNet Creștin la un loc, fiecare cu echipă de lucru, nu reușesc să aducă atîta informație pe cît o fac eu prin blogul România Evanghelică, iar în ceea ce privește dezbaterea de IDEI, toate cele trei surse de informație evanghelică circulă încă cu bicicleta…

Orice monitorizare a tabloidelor Creștin Total și NewsNet Creștin, fie pe o lună, fie pe mai multe luni, și cu tît mai mult pe un an sau mai mulți ani, indică CLAR mediocritatea lor nemerucureșnică.

Pînă și dacă luăm în obiectiv numai abuzul berbecesc al numeroaselor articole scrise, în octombrie, pe NewsNet Creștin de un tip, Tony, de la București, reprezintă o dovadă evidentă a gogomăniei arogante, cu care însă intră în rezonanță pocăiții tîmpiți și aroganți din ghetoul confesional.

Cunoașteți o altă publicație creștină mai panicaristă, mai plină de fake newsuri decât NewsNet Creștin?, întreba Lucian Bălănescu în 6 septembrie pe contul său Facebook.

Acum 8 săptămîni am scris acolo:

E remarcabil faptul ca, intr-un timp relativ scurt, aici a avut loc nu doar sanctionarea publica a tabloidului jegos NewsNet Crestin, ci si a cunoscutului isteric Toni Berbece. Astfel, s-a coagulat un curent de opinie care, fara sa indice VALORILE proiectelor de calitate, in ceea ce priveste fluxul de informatie din mediul confesional evanghelic romanesc (ceea ce ar fi fost si este de dorit sa fie precizate), a indicat care NU sint si NU ar trebui sa fie practicile curente ale celor care lucreaza cu stiri si comentarii despre ghetoul pocaiesc.

Faptul ca o data a intervenit Florin Ianovici, iar apoi a scris un jalnic mesaj de sustinere a tabloidului jegos NewsNet Crestin indica ca in aceste zile AICI a fost centrul scenei publice a evanghelicilor romani.

Se poate observa, de-a lungul anilor, ca, daca exista NUMEROASE initiative de colectare si distribuire de informatii si comentarii, exista PUTINE spatii publice unde pocaitii reusesc sa purceada la o dezbatere firava. Asadar, a emite opinii in spatiul PUBLIC, dar mai ales a le sustine cu argumente nu este de putina importanta. Motivele pentru care unii NU contribuie cu comentarii si altii CONTRIBUIE cu comentarii sint diverse – reflexele de ghetou (confesional), lipsa culturii dialogului, impotenta ideatica, lipsa de concentrare asupra unui subiect (care este una dintre caracteristile epocii postmoderniste in care ne aflam), evidenta lipsa de gindire strategica, lipsa de rezistenta psihica, lipsa de exercitiu al spiritului critic (Teodor Baconschi: Trăim prost unii cu alții si pentru ca nu avem simtul critic bine educat.) Mai este si lipsa de respect, dar m-am dezobisnuit sa astept respect de la pocaitii gogomani.

NewsNet Creștin nu este, cum pretinde, Portalul Creștinilor Conectați. Ci Baia Comunală în care se scaldă Pocăiţii Gogomani.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tabloidul NewsNet Creștin este o pacoste pentru mediul evanghelic românesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s