Alin Cristea: Penticostalii nu au reușit să producă discursuri publice de calitate

Între numeroasele replici (cele mai multe sterile, idiote, pline de răutate) de care am avut parte în „polemica” pe care am avut-o ieri pe contul Facebook al lui Alin Jivan, Gabriel Gorcea a avut două intervenţii:

Gorcea Gabriel Si Genoveva: Aline sunt multi pe postul “dirijor de cor in fata unui calculator”. Tu sti cel mai bine cum e sa fi “jucator sau spectator”. Cat efort depui sa faci ceva si ce usor este a arata cu degetul inspre cel ce pune efort si munceste. Judecatorii au un deget, pe cand muncitorii au doua maini. Azi “razbouiul” nu mai e cu cei din afara, ci cu cei de langa tine. Fi tare, fa ce poti, cat sti si mergi inainte cu Dumnezeu si familia Lui

Alin Cristea: Atentie, Alin Si Florina Jivan, Gorcea Gabriel Si Genoveva, ati mers pe un palier exclusivist de replica, larg raspindit in mediul confesional evanghelic romanesc. TREBUIE sa tineti cont si de ce zic critici importanti, precum Teofil Stanciu (cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici) din Oradea si Mihai Ciuca din Braila. Desigur, cred ca nu mai e necesar sa amintesc ca TREBUIE sa tineti cont de ce zice Alin Cristea, mogulul blogosferei evanghelice, cel mai celebru blogger evanghelic (Ionel Tutac), mogulul presei evanghelice (Nicoale Geanta). Macar voi mai stiti numele astea (din paranteza), tantalaii care comenteaza pe aici sint… greenhorn.

Gorcea Gabriel Si Genoveva: Alin Cristea recunosc ca dintre cei amintiti mai sus, nu cunosc decat pe dumneavoastra si pe Ionel Tutac. Ce e drept nu ma pricep la critica, mai mult cu munca.

Alin Cristea: Ultima afirmatie o percep ca fiind ironica. Este, de fapt, falsa. Ca si cum critica (de specialitate) nu ar fi… munca. Nu conteaza ce zic aici 100 de comentatori anonimi, fara competenta, care se manifesta ca niste puberi intirziati, tinind cu echipa favorita, de oina sau de popice. Conteaza ce zic critici competenti, precum Teofil Stanciu si Mihai Ciuca. Da, sint baptisti, ca si mine. Mediul penticostaloid nu a produs critica competenta in nimic. Acum citiva ani, la rubrica trimestriala Mogulii blogosferei evanghelice prezentam 4 baptisti. Penticostalii nu au reusit sa produca discursuri publice de calitate, nici in domeniul bloggingului, nici in cel al teologiei, nici in cel al muzicii. Mediul confesional evanghelic romanesc nu are o revista a evanghelicilor, unde s-ar fi putut dezbate calitatea unui demers precum videoclipul in discutie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Penticostalii nu au reușit să producă discursuri publice de calitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s