Dacă sîntem ucenicii lui Hristos, acţiunile noastre au semnificaţie veşnică

Ar fi bine daca ar fi promovata libertatea de constiinta (cum e in traditia baptistilor neofiliti). Din nefericire, este evident ca sintem prinsi la mijloc in batalia ideologiza(n)ta a celor doua tabere (extremiste) care isi disputa referendumul / semnificatia lui.

Exista un palier superior (gindirea TEOLOGICA si teleologica) care ne dezvolta discernamintul spiritual, dar care ne copleseste cu semnificatia vesnica a actiunilor noastre.

Daca dam un pahar de apa IN NUMELE lui Isus deja nu mai e vorba nici de H2O, nici de o fapta buna, ci de detenta raplatirii vesnice.

La fel, daca nu discernem ce rau poate sa faca o actiune „buna”, contribuim, chiar fara intentie, la progresul perimetrului diavolului. Biserica (institutionalizata) a facut asta in numeroase rinduri de-a lungul secolelor.

Ce vreau sa spun e ca, fiind ucenici ai lui Hristos (a spune ca sintem crestini are o conotatie social-culturala, institutionala, ideologica), ne asteapta un destin pe care nu l-am prefera.

Pe vremea lui Ioan Botezatorul, oamenii voiau sa scape de destinul spiritual apelind la botezul lui Ioan Botezatorul. Pe vremea lui Luther, oamenii voiau sa scape de destinul spiritul cumparind indulgente. Pe vremea noastra, oamenii vreau sa scape de destinul spiritual mergind la biserica. Referendumul este chintesenta acestei gindiri.

Comentariu Alin Cristea pe contul Facebook al lui Remus Groze

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s