Alin Cristea: Reflecții și reflexii (34)

– Viata unui crestin e un efort continuu de demantelare a inginerismului nonvital si de hidratare cu doze, tot mai mari, de autenticitate.

– In conditiile actuale in care patria ne este asediata de coruptie si impostura, a participa la referendumul propus de Coalitia pentru Familie si legalizat de parlamentul infractorilor nu este doar o atitudine imatura, ci o dovada de idiotenie civica impletita cu lacune grave de cultura politica, religioasa si sapientiala, precum si o aroganta lipsa de patriotism.

– Ii multumesc lui Dumnezeu ca, o data cu chestiunea falsa a referendumului propus de Coalitia pentru Familie, au fost demascati baptistii ofiliti, penticostalii gogomani si pocaitii lipsiti de patriotism.

– Din pacate, nu exista suficienta dezbatere autentica in Romania. Nu doar pe teme politice, ci si pe subiecte culturale, religioase, economice si ‘de alte nationalitati’.

– Romania e pur si simplu abuzata de idioti. Idiotenia nu trebuie permisa in spatiul public.

– Inteligenta, fie si agresiva, e mult mai atractiva decit idiotenia, fie si nonagresiva. Nimeni nu te poate injura pentru ca esti inteligent.

– Ideologiile nu produc oameni noi. Ideologiile doar consuma energii in directii gresite.

– Daca Iluminismul si Renasterea ne fac europeni, cum de in culturi marete, precum cea germana si cea rusa, au aparut macrofenomene criminale precum Holocaustul si Gulagul? Plus cele doua razboaie mondiale. Ideile lui Nietzsche, Marx, Freud au creionat secolul XX. Dar ideile lui Nietzsche, Marx, Freud au distrus secolul XX. Noi sintem niste expati ai secolului XX.

– De obicei asta e problema pe Facebook – oamenii nu au timp de comentarii inteligente si atunci incearca sa ne pacaleasca cu jocuri de cuvinte.

– Adevarul creeaza un perimetru moral. Lui Ioan Botezatorul i s-a taiat capul (ce fraier si asta, in loc sa-si vada de evanghelizari si botezuri). Wurmbrand a stat in inchisoare vreo 14 ani (nici asta n-a putut sa-si tina gura).

Rubrica asta e un fel de: De la lume adunate si la lume date…

O buna parte din formulele acestea iau nastere in contextul discutiilor, conversatiilor, polemicilor pe care le am in spatiul public.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s