Un comentariu pe contul Facebook al lui Lucian Bălănescu – 8 septembrie 2018 (1)

Caius Obeada: „Ca unul care a incercat cu multi ani in urma sa sustina o publicatie crestina online de „newsuri,” pot spune ca este o greutate financiara si profesionala greu de sustinut. Este usor sa preiei noutati de pe internet si sa le traduci, cu totul alta sa ai corespondenti in tara care sa stranga noutati din societatea romana. Nici un cult nu reuseste sa aibe o platforma sustinatoarea de informatii. De exemplu evanghelicii nu reusesc sa publiciteze conferinte, congrese, auzi de aceste evenimente cu o saptamana sa inceapa ceva, sau dupa ce unii au inceput sa puna pe facebook fotografii. Suntem codasi, in multe cazuri, neprofesioniti, lansand neverificabilul, sau ce poate aduce o accesare mai mare, adica scandalul. Domnul sa aibe mila de noi!”

Alin Cristea: Faptul ca nu exista platforme serioase de informatii in spatiul evanghelic romanesc – in afara de RoEvanghelica (23.000 postari in 2 ani) / Romania Evanghelica (49.000 postari in 8 ani – nu legitimeaza existenta unor proiecte de tip tabloid (NewsNet Crestin, Crestin Total, Agnus Dei) sau ale unor comentatori isterici precum Tony Berbec si Otniel Trasca.

In repetate rinduri am semnalat faptul ca, in mediul confesional evanghelic romanesc, Tabloidele (NewsNet Crestin, Crestin Total, Agnus Dei) au mult mai multe vizualizari – peste 52 milioane – decit Mogulii (Marius Cruceru, Daniel Branzei, Alin Cristea) – 20 milioane, care au mult mai multe vizualizari decit Eseistii (Dionis Bodiu, Teofil Stanciu, Marius Corduneanu) – peste 1 milion.

Sau: Cele 31 de milioane ale lui Crestin Total nu fac cit cele 9 milioane ale lui Marius Cruceru. Dar nici cele 9 milioane ale lui Marius Cruceru nu fac cit jumatate de milion al lui Teofil Stanciu. Discutia nu este insa in jurul CANTITATII, ci in jurul CALITATII.

Demascarea tabloidul NewsNet Crestin si aici, pe contul lui Lucian Balanescu, este un fapt remarcabil (al anului confesional 2018), dar, in acelasi timp, trebuie avut grija ca, o data cu sanctionarea tabloidelor, sa nu se introduca o noua mediocritate in spatiul public – fapt usor de realizat pe Facebook.

Avintul tineresc si ironia postpuberiana, criticismul necritic al fenomenului confesional si jocurile de cuvinte nu pot tine loc de competenta, excelenta, intelepciune, experienta, spirit critic, analiza, selectie si sinteza.

Iar sacrificiul nu poate fi exclus din ecuatia slujirii publice pe Internet si contrabalansarea curentului antiintelectualist nonteologic raspindit in bisericile ghetoului pocaiesc.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un comentariu pe contul Facebook al lui Lucian Bălănescu – 8 septembrie 2018 (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s