Alin Cristea: Reflecții și reflexii (28)

– Nu credinta noastra zideste Imparatia lui Dumnezeu, ci Imparatia lui Dumnezeu zideste credinta noastra.

– Ce trist, nu-i asa?, ca nu putini crestini nu sint in timpul saptaminii dupa cum arata ca ar fi duminica la biserica. De fapt, exista un aspect si mai trist – daca ar arata duminica dupa cum sint in timpul saptaminii, ar putea fi dojeniti crestineste si incurajati duhovniceste sa-si schimbe (inima si) comportamentul. A fi autentic ramine una dintre cele mai mari mize din viata umanoizilor.

– Toti avem nevoie de cure de autenticitate.

– Problema cu cei care asculta muzica populara (tare) e aceeasi cu cei care asculta manele (tare) – prea multe intr-un interval de timp prea scurt.

– Cind si-a atins Iov excelenta? Cind era in cea mai rea situatie. La fel si Iona. La fel si Isus.

– Citesc cu sfintenie mesajele lui Teodor Baconschi, dar daca e vorba comentarii apocaliptice despre Facebook ma trag nitelus spre Tudor Calin Zarojanu; ma aplec asupra celor scrise de Ciprian Mihali, dar ma intereseaza si nervul pe care il are Sidonia Bogdan. Ma trudesc cu textele lui Paul Dragos Aligica, dar nu uit sa ma destind cu scurtele texte ludice ale poetului A.T. Silviu Dachin (eva nu a muscat niciodata din fructul oprit / doar si-a infipt putin coltii / cat sa-si dea seama adam de unde sa muste). Ioan Stanomir puncteaza, Mihail Neamtu ne delecteaza. Intr-un final, imi fac curaj sa sar din paragraf in paragraf in textele ample ale lui Mihai Maci. Nu-l uit pe neobositul Mircea Morariu, dar astept cu (ne)rabdare plonjoanele eseistice ale lui Ioan F. Pop (pe Contributors). De pe Twitter colectionez formulele zilnice ale lui Timothy Keller, evanghelistul cu cel mai mare succes din New York City care, „cu predici de un înalt nivel intelectual, din care lipsesc amenintarile cu Judecata de apoi si in care Woody Allen este citat alaturi de Matei, Marcu, Luca și Ioan, reuseste sa atraga duminica de duminica la biserica pe care o pastoreste peste cinci mii de tineri.” Mi-ar placea sa-l ascult mai des pe inconturnabilul preot Constantin Necula.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s