Clica pătrățoșilor (4)

Ce s-a schimbat între ianuarie 2017 și august 2018?

În stilul pătrățoșenic binecunoscut, Marius Cruceru – a cărui emisiune cu nr. 90 cică avea ca subiect protestul la români – nu face o minimă radiografie a Maratonului Civic REZIST, ci se „concentrează” asupra unui aspect, celebru, într-adevăr, al protestelor, declanșat de o plăcuță de înmatriculare a unui român venit din Suedia și asupra unui segment social îngust, ghetoul pocăiesc.

Pătrățosu nu-l amintește pe Mihai Șora, care, la 100 de ani și 101 de ani, a participat, ÎN STRADĂ, la proteste, în 2017 și 2018.

Nu amintește nici campania „Fără penali în funcţii publice”, care a continuat să mențină pulsul civic al românilor la un nivel ridicat.

Pentru un pătrățos, nu contează „detalii” precum faptul că între cei 19 membri ai comitetului de inițiativă s-au aflat persoane precum scriitorul Gabriel Liiceanu, filosoful Mihai Șora, pianistul Dan Grigore, activistul civic Valeriu Nicolae, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Marius Cruceru nu-i amintește nici pe cei au protestat, în tăcere, în fiecare zi, timp de 6 luni – Vă vedem din Sibiu.

Omul cu capul pătrat nu catadicsește nici să bage în seamă vreo carte din cele despre maratonul civic care au apărut pînă acum:

Ramona Ursu: Noaptea, ca hoții (2017, Humanitas)
Ramona Ursu: Vă vedem (2018. Humanitas)
Grigore Cartianu: 600.000 (2017)
Albumul #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017 (2017)

Le-am prezentat în 12 august 2018, în Piața Unirii din Oradea.

Dacă Marius Cruceru ar fi vrut, pe bune, să dezbată subiectul „Protestul la români” și să discearnă între 2017 și 2018, ar fi putut să-l invite pe Nicolae Moranciu, baptist de la Biserica Emanuel din Oradea, care e unul dintre cei mai prezenți orădeni la proteste, făcînd înregistrări și fotografii.

Nicolae Moranciu – care a înființat, împreună cu niște prieteni, la începutul anului 1990, prima televiziune independentă din România, TV Oradea – ȘTIE ce s-a întîmplat, în primul rînd, la Oradea, dar și în București, în acești ani.

Laurențiu Petrila nu știe. Marius Cruceru nu știe. Sau nu vrea să știe.

Cei doi doctori au participat la o emisiune de DEZINFORMARE, ei nu au dorit să-i informeze pe telespectatorii postului Credo TV.

Ce s-a schimbat între ianuarie 2017 și august 2018?

Dacă vrea cineva să afle, atunci nu de la Marius Cruceru poate să afle, nici de la Laurențiu Petrila.

Anul trecut, în 4 februarie 2017, Marius Cruceru scria: „Protestele trebuie să continue pînă la căderea Guvernului.”

Ce s-a întîmplat cu Marius Cruceru între februarie 2017 și august 2018?

Pentru mine, care îl monitorizez de peste 10 ani pe Marius Cruceru, nu e nici o surpriză că iar practică reducționismul, dă dovadă de incompetență, mai găsește pe cineva să se înregimenteze în clica pătrățoșilor.

Scriam în 25 ianuarie 2018: Marius Cruceru nu citează din Biblie, nu citează din cărți, nu citează din ziare, la televizor nu se uită, dar îşi dă cu părerea despre orice, într-un stil bădăran, cu inexactități, cu adresări de mahala, de parcă vorbește unui auditoriu omogen care ar merita exhibarea scepticismului si cinismului crucerian.

Marius Cruceru e un ipochimen laș, ipocrit și palavragiu.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s