Horia Blidaru: Ne prăbuşim accelerat în epoca în care nu mai contează cine votează, ci contează doar cine numără voturile. De la Stalin citire.

„Capul PSD ştie bine ce rol poate juca SRI, din vremea în care el însuşi şi-a construit cariera politică şi averea cu binecuvântarea serviciilor secrete. Transformarea SRI în poliţie politică îi va asigura lui Dragnea puterea pe termen lung. Nu cred că-şi imaginează cineva că alegerile vor mai fi libere în România odată subjugat serviciul de informaţii. Ne prăbuşim accelerat în epoca în care nu mai contează cine votează, ci contează doar cine numără voturile. De la Stalin citire.

Contextul este prielnic iureşului autoritarist. Putin e de 19 ani la putere, l-a depăşit pe Brejnev şi doar Stalin îl mai întrece ca longevitate la Kremlin în ultimul secol. Erdogan conduce cu mână de fier de 15 ani, egalând recordul la putere al fondatorului Turciei moderne, Atatürk. Viktor Orban a câştigat consecutiv trei rânduri de alegeri, fiind pe cale să devină cel mai longeviv premier din istoria Ungariei, performanţă deţinută de la sfârşitul secolului XIX de contele Kálmán Tisza.”

http://adevarul.ro/news/politica/ultimele-bastioane-1_5b83b303df52022f75d99431/index.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s