Un comentariu pe contul Facebook al lui Dionis Bodiu – 20 august 2018

Dionis Bodiu: Chiar nu e nevoie să facem o poliție a postărilor jignitoare. Femeia a spus o măgărie, dar asta nu înseamnă că trebuie s-o facem neapărat sa sufere. Poate o va învăța Dumnezeu ca de acum încolo sa fie mai atenta cu vorbele. DAR nu-mi place încotro se îndreaptă acest #rezist. Ne-a învățat să înjuram fără rușine, acum ne învață sa fim și răi în dreptatea noastră.

http://adevarul.ro/locale/zalau/petitie-excluderea-medicina-arezidentei-le-a-transmis-sper-omoare-jandarmii-protestatarilor-piata-victoriei-mi-a-jignit-familia-1_5b7a9ec1df52022f75972479/index.html

Alin Cristea: O echivalare patratoasa intre miscarea Rezist si un anumit fenomen: cica ne-a invatat sa injuram. Daca e vorba de injuraturi, abia in ultima vreme a luat amploare fenomenul (care, insa, trebuie evaluat intr-un context mai amplu si mai profund, dupa cum au aratat mai multi), deci un an si jumatate miscarea Rezist NU ne-a invata sa injuram. Apoi, Maratonul civic REZIST are loc pe mai multe paliere, nu doar in strada. Acum o saptamina, prezentam celor adunati in Piata Unirii din Oradea 4 carti despre miscarea Rezist. Mihai Sora, Cristian Soimaru, Cristian Presura si MULTI altii ca ei nu pot incadrati la categoria „Rezist ne-a invatat sa injuram”. Va vedem din Sibiu – astia tac, nu injura. Si asa mai departe.

Dionis Bodiu: Prea suntem grabnici să aruncăm cât mai repede cu piatra.

Alin Cristea: Serios?… De unde a aparut SUBIECTUL asta?… Cind avem ALTE subiecte zilele astea, MULT mai importante.

Alin Cristea: Lipsa de patriotism a pastorilor baptisti, de exemplu.

Lipsa de solidaritate a liderilor confesionali cu victimele din 10 august.

Dionis Bodiu: Nu există subiecte mult mai importante.

Alin Cristea: Ba da, exista subiecte mult mai importante. Cum au existat intotdeauna in anumite momente ale istoriei. Sclavia, drepturile civice ale afroamericanilor, Holocaust, Gulag, Holomodor etc.

Alin Cristea: Daca ramii la subiectul acesta AZI si MIINE, nu faci decit sa dai dovada de o IMENSA ipocrizie.

Alin Cristea: Nu de crestinism anistoric si idealizat avem nevoie.

Alin Cristea: Da, asa s-a trezit si Marius Cruceru sa-mi spuna in martie: nu e important ca am fost batut (in curtea bisericii, in 24 decembrie 2018), a gasit el altceva de cugetat in mod… crestinesc. Sictir!

Marian Zaharia: Unora subiectul iertării li se pare important. Altora nu. Hristos, când i-a învățat pe ucenici cum să se roage, a spus: ”și ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”. Să ne ferească Dumnezeu să nu practicăm iertarea!

Alin Cristea: Inca un ipocrit – Marian Zaharia. Subiectul NU este iertarea. Daca voi raspundeti cu subiectul iertarii la Holocaust, Gulag, Holomodor, Rwanda si asa mai departe (violenta nu e apanajul doar al celor puternici), atunci sinteti dusi cu plata. Din punct de vedere SPIRITUAL, duhovnicesc.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s