Desprinderea de atmosfera cărţilor parcurse în Trimestrul I a fost destul de grea, m-au urmărit două teme mari:concentraţia de înţelepciune din Cartea Proverbelor şi tema Ispăşirii,atât de frecventă în Pentateuh. Totuşi am pornit mai departe însoţită de bucuria descoperirii unei cărţi dense şi atractive <<Raluca Boboc,Reprezentări ale corpului în imaginarul biblic-Cartea Proverbelor>> pe care am citit-o în paralel cu tematica propusă pentru Trimestrul II:15 Cărţi din Vechiul şi Noul Testament.
Lectura Evangheliei după Marcu mi-a adus în prim-plan amintirile începutului, a fost prima carte citită din Noul Testament în urmă cu zece ani.Aşa cum se menţionează în Introducerea în Noul Testament-CARSON & Moo,
în Evanghelia după Marcu ,relatarea lucrării lui Isus este orientată spre acţiune. Fără multe pasaje ample care să conţină învăţătura lui Isus , Marcu schimbă foarte repede decorul .Isus este mereu în mişcare, vindecând , exorcizând, înfruntându-Şi adversarii şi dând învăţătură ucenicilor. Semnificaţia scrierii lui Marcu constă…
Vezi articolul original 1.312 cuvinte mai mult