În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (8)

În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității, ed. îngrijită de Maria Hulber, Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2018, 478 p.

“1965 iulie 20. Raport cu privire la Richard Wurmbrand, la starea sa de sănătate şi la activitatea de după eliberarea din detenţie, finalizat cu propunerea de a se aviza favorabil cererea sa de plecare definitivă din țară împreună cu familia

[…] Pentru a deruta organele de securitate, WURMBRAND RICHARD pleacă dintr-o localitate în alta, stînd cîte puțin, timp însă suficient pentru a răspîndi ideile sale dușmănoase.

În ultimul timp – după ce a plecat din Sanatoriul de la Sinaia – s-a deplasat la Constanța, apoi din nou la Sinaia, iar acum se află la Poiana Țapului. Din străinătate îi sosesc necontenit pachete cu diverse lucruri, prin vînzarea cărora cîștigă și cîte 7-8000 lei lunar, sume din care ajută și pe unii “frați”. Față de turiștii străini duce o activitate de ponegrire a regimului nostru, informîndu-i în mod denaturat asupra realităților din țara noastră.

Încă din anul 1964 WURMBRAND RICHARD a solicitat aprobarea de a emigra cu toată familia definitiv în Israel, cerere ce nu i-a fost aprobată, iar în ultimul timp a început să facă memorii și să ceară audiențe pentru a obține plecarea din țară.

Analizînd posibilitatea luării unor măsuri operative asupra lui WURMBRAND RICHARD, am ajuns la concluzia că pe baza certificatelor pe care le are – din care rezultă că este bolnav de T.B.C. – nu va putea fi arestat și condamnat, iar rămînerea sa pe mai departe în țară nu ne-ar folosi la nimic.” (p. 345)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (8)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s