Un comentariu pe Facebook despre Maratonul Civic – 4 iulie 2018

Mircea Ioan Horvat: UNIREA FACE PUTEREA! Si din acest punct de vedere Malin Bot reuseste sa mobilizeze multa lume prin tot ceea ce face! De acest lucru avem nevoie! Nu inteleg de ce exista atatea atacuri la adresa lui. Ba da, defapt imi cam dau seama… Interese…Gelozie… Ciuda… Cel care reuseste sa adune simpatia si dragostea romanilor prin onoare, demnitate si lupta dreapta, acea persoana merita neaparat sprijinita. Acesti oameni trebuie sa fie sustinuti indiferent ca sunt jurnalisti, membri civici, politici sau simpli cetateni! Sa nu uitam ca toti suntem obligati sa ne aparam tara. Acesti oameni trebuie sa conduca Romania, cum la fel ar trebui ca Romania sa fie condusa de oamenii cinstiti, nu de mafioti! Avem proteste, avem un proces in instanta, proces de dizolvare a acestor doua organizatii mafiote, PSD-ALDE, si trebuie sa luptam pe toate fronturile pentru a-i birui! Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR -Noi avem obligatia sa ne aparam tara, si asta vom face indiferent de cate piedici ne vor fi puse! Cinste lor! Ardealul, Banatul, Crisana, Diaspora, Romania se ridica! Si da, UNIREA FACE PUTEREA!

Alin Cristea: Nu am observat ca Malin Bot sa fi reusit sa mobilizeze MULTA LUME. prin tot ceea ce face. La Oradea am fost 30 de oameni in seara cind s-a anuntat ca vine. Manifestantii de la Bucuresti, Cluj, Sibiu nu au fost mobilizati de Malin Bot. Malin Bot are un cu totul alt rost decit sa mobilizeze.

Mircea Ioan Horvat: Depinde ce inseamna multa lume. Dar prin spiritul si daruirea sa, Malin ne tine aproape si nu avem cum sa cedam. Devenim pe zi ce trece tot mai indarjiti in ceea ce facem

Alin Cristea: Indirjirea nu e singura directie pe care sa o apucam.

Mircea Ioan Horvat: da, directia ar fi poarta Parlamentului.

Nasui Ioan: SUNT DE ACEASI PARERE SI EU . ACUM TREBUIE SA IASA LIDERI CE NU POT FI CUMPARATI SI DEMNI . UNITATE INAINTE DE TOATE .

Alin Cristea: Nu, directia nu e poarta Parlamentului. Parlamentul e doar una dintre institutiile statului, cu care e mult mai greu de luptat decit cu un guvern, intrucit parlamentarii sint reprezentantii nostri. O miscare civica are multe fatete.

Alin Cristea: Deocamdata nu exista… lideri.

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: nu eista un adevarat lider deoarece miscarea #Rezist e impartita, si nu ar trebui sas fie asa. Incercati sa fiti atent la cei ce lupta cu dragoste, si la cei ce dau din coate in a iesi in fata. Niciodata nu va exista un adevart lider al miscarii #Rezist. Numai cu ONOARE, RATIONAMENT, CURAJ si CORECTITUDINE ne vom putea ridica intr-adevar! Malin Bot va avea sprijinul multora, si stiti de ce? pt ca a dovedit ca merita! Romania are de nevoie de oameni curajosi si corecti pt a putea trece mai departe!

Alin Cristea: Malin Bot nu are sprijinul multora. Cum am spus, la Oradea, am fost doar 30. Din ce vad pe contul lui, si in alte localitati sint cam la fel. A-l recunoaste DOAR pe Malin Bot (sau pe oricare alta persoana) ca lider al Maratonului Civic este o gindire total gresita. In rubrica mea „Atletii Maratonului Civic”, in care au aparut 4 articole, pe Malin Bot (caruia i-am si dedicat compozitia muzicala Balada golanului ardelean) l-am prezentat primul, apoi pe Cristian Soimaru, Raduna Marian, Cristian Mihai Dide. Urmeaza sa-i prezint si pe altii, precum Florin Badita (desemnat Personalitatea europeana a anului” la Premiile European Leadership 2018) si Sorin Bobis. La 101 de ani, Mihai ȘORA e unul dintre atletii Maratonului Civic. La fel si Gabriel Liiceanu. Pina si Klaus Iohannis poate fi considerat unul dintre atletii Maratonului Civic. Dar mai sint, multi, multi altii. https://roevanghelica.wordpress.com/…/atletii…

Alin Cristea: A fi focalizat doar pe un om este o gindire cu totul gresita. Pe de alta parte, la Maratonul Civic au luat parte oameni de diverse virste si statute sociale, E CLAR ca Malin Bot reprezinta doar o fateta a Maratonului Civic.

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: Fiecare dintre noi poate fi un lider, Malin a iesit in fata, iar pentru asta trebuie sa ne alaturam atat lui, cat si tuturor celor care au de gand sa duca lupta asta pana la capat. Cred ca acest om a dovedit destule pana acum, lucruri care sa ne scoata din amorteala noastra si statul la terasa. Cel mai bine e sa ne gasim propriul lider in noi insine! La fel cum a fost chemat Ciolos in fata, la cum ne alaturam acestor oameni, la fel cum o iubim pe Codruta pt ceea ce face, la fel trebuie sa punem mana de la mana si sa fim o masa compacta, indiferent ca unu e cu Malin, altul cu CU, celalalt cu Dide, un altul cu Irina Chicos si Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR -, important e sa stam uniti si sa luam berbecul in mana si sa ne trantim in usa lor pana o vom sparge! Mai mult de atat vedem dupa ce scapam de ei. Abia atunci va incepe adevarata lupta….

Alin Cristea: 1. Nu fiecare dintre noi poate fi un lider. 2. Faptul ca Malin Bot a iesit in fata nu l-a transformat intr-un lider. 3. Nu de unitate e vorba, ci de SOLIDARITATE.

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: Adevarat, nu oricine poate fi un lider. Malin e un lider nu pentru ca a iesit in fata ci pentru ca e urmat de zeci de mii de oameni. Nimeni din piata, cu exceptia lui, nu poate coagula atatia oameni asa cum face el. Multi au iesit in fata, dar daca nu te urmeza nimeni nu esti un lider. Malin nu reprezinta toata piata, dar e singurul care reprezinta un segment semnificativ din ea. E nevoie si de unitate si de solidaritate.

Alin Cristea A: spune ca Malin Bot este urmat de zeci de mii de oameni este dezinformare. Spun pentru a treia oara: La Oradea, saptamina trecuta, l-am asteptat doar 30. De asemenea, a spune ca nimeni din piata, cu exceptia lui, nu poate coagula atitia oameni cum face el, din nou, este o dezinformare. Sint ALTII care au initiat marile manifestatii din Bucuresti (si Timisoara, Cluj, Sibiu), nu Malin Bot. Care are rolul lui, dar care si-a atins, se pare, limita de incompetenta (legea lui Peter).

Alin Cristea: E de inteles fascinatia pentru cineva ca Malin Bot, dar nu asa se cistiga un Maraton Civic.

Alin Cristea: Sa nu-i uitam pe USR-isti. Ei sint opozitia activa, nu PNL.

Mircea Ioan Horvat: Ceea ce facm noi aici se numeste Lupta Politica, nicidecum Civica. si nu, nu exista nici o dezinformare referitor la Malin Bot. Este clar ca Malin are sustinere. Noi ne dorim un lider, dar nu ni-l dorim… Si stiti de ce inca romanii „lupta” in strada si in ziua de azi? Pt ca nu stim ce vrem. pt ca atunci cand apre unul mai vocal, noi incepem sa il manjim si sa il scuipam. Nu avem de unde stii daca vom castiga sau nu lupta asta, indiferent ca e cu Malin sau fara Malin, atata timp cat nu ne pretuim valorile. Da, Malin Bot este o valoare si pt asta ar cam fi cazul sa privim in directia pe care ne-o arata el.

Alin Cristea: 1. Nu, ceea ce facem (Maratonul Civic) nu tine de politic, ci de civic. De aceea maratonul se si numneste civic, si nu politic. 2. Am aratat mai sus care sint dezinformarile legate de Malin Bot – spun a 4-a oara: la Oradea, saptamina trecuta, l-am asteptat doar 30. De asemenea, din ce am vazut pe contul lui, si in alte localitati situatia e cam la fel. 3. Faptul ca Malin Bot are sustinere nu il transforma automat intr-un lider. El poate fi considerat un atlet al Maratonului Civic (dupa cum l-am rescunoscut si eu), dar nu un lider care coaguleaza forte civice. 4. Nu am pus in discutie ca Malin Bot nu ar fi o valoare. Dimpotriva! 🙂 5. Nu intentionez sa privesc in directia pe care o arata Malin Bot. 6. Este ingrijorator, la ora actuala, fenomenul Malin Bot. Pina si numai faptul ca discutam despre o singura persoana este semnul unei gindiri si al unei atitudini gresite.

Alin Cristea: Maratonul Civic nu se realizeaza cu toba, nici cu… trombonul. 🙂

Mircea Ioan Horvat: la Oradea nu ies oamenii, indiferent ca e Malin sau nu. La Timisoara de ce au iesit? Doar pt ca e timisorean? nu cred. Daca dumneavoastra l-ati asteptat, pt ce l-ati asteptat? Si inca ceva: Grupari civice intregi nu sunt in stare sa faca ceea ce face Malin Bot.

Alin Cristea: Dimpotriva. Ceea ce nu reuseste Malin Bot (despre altcineva nu putem discuta?) reusesc gruparile civice. Este nevoie sa le mentionez?

Mircea Ioan Horvat: Ba da, toba are o insemnatate enorma! Cu o singura toba poti linisti masa de oameni, sau poti porni o revolutie daca stii cum sa procedezi! Am fost singur la 3000 de oameni in Timisoara. In momentul in care am accelerat bataa pe toba, oamenii au inceput sa huiduie si sa sufle in vuvuzele. In acest caz trebui gandit artistic. Da, e nevoie de o logistica bine gandita, insa nu extraoedinart de complicata.

Alin Cristea: Si la Oradea au iesit oamenii in februarie 2017, ca si in celelalte numeroase localitati din Romania (si diaspora). Dar dupa aceea urlatorii din Oradea Civica (am facut parte din grupul de initiativa si am reprezentat protestatarii oradeni, in martie 2017, la Bucuresti, la o intilnire a reprezentantilor protestatarilor din tara) au continuat o directie seaca, sterila, inutil agresiva, astfel ca numarul protestatarilor a scazut sub 10. Apreciez mult mai mult fenomenul Va vedem din Sibiu. Decenta, civica (nu politica), chiar eleganta, avind in vedere ce actiuni au avut.

Mircea Ioan Horvat: Absolut to ce facem noi e Civico-Politic!\

Alin Cristea: Nu ma intereseaza de obicei zgomotul, huduielile, vuvuzelele. Maratonul Civic are cu totul alti parametri.

Alin Cristea: Orice (r)evolutie are la baza IDEI. Cind Karl Marx a fost îngropat în Cimitirul Highgate din Londra, la ceremonia funerara au asistat doar unsprezece oameni. In elogiul sau, Friedrich Engels s-a dovedit a fi mai profetic decit a realizat lumea de atunci, cind a vorbit despre influenta pe termen lung a ideilor lui Marx. Cine ar fi crezut atunci unde se va duce filozofia si gindirea lui Marx? Nici cele mai fanteziste inchipuiri nu ar fi prezis ca un Mao Tzedung sau un Iosif Stalin vor folosi filozofia respectiva pentru a distruge sufletele unor națiuni intregi. (Am citat dintr-o carte.)

Alin Cristea: Tobele, vuvuzelele si discutiile prea aprinse de pe Facebook ii fac pe oameni sa nu fie atenti la ce trebuie, adica la IDEI.

Alin Cristea: Politica nu are sens decit cu conditia de a fi in slujba unei evidente spirituale. – Antoine de Saint-Exupery

Alin Cristea: Politica este, fundamental, o dezbatere despre valori, nu un troc permanent. – Teodor Baconschi

Alin Cristea: Vaclav Havel: “În ultimii cincisprezece ani de nenumărate ori am avut ocazia să mă conving cît de important este ca, într-o situaţie democrată, politica să nu fie doar o simplă tehnologie a puterii, ci un serviciu real adus cetăţenilor, un serviciu care să ţină cont de ordinea morală aflată deasupra noastră, de interesele de lungă durată ale neamului omenesc, prin urmare nu numai de ceea ce place opiniei publice în momentul dat şi care refuză să se transforme doar într-un joc de diverse interese particulare sau ţeluri pragmatice, în spatele cărora se ascunde de fapt un singur lucru: efortul de a se menţine cu orice preţ la cîrmă.” (Ziarul de duminică, Nr. 13 (395), 4 aprilie 2008)

Alin Cristea: Romanii sint atit de dezorientati, in ceea ce priveste elementele de cultura politica, incit ar fi fost in stare sa-l puna presedinte al republicii pe… Regele Mihai. Sau pe fotbalistul Hagi…

Mircea Ioan Horvat: Alin Cristea, credeti ca mai avem timp sa ii mangaiem pe penalii din Parlament? Cat timp sa ii tot periem? Trebuie intrat peste ei in casa noastra? Intram, pt ca e dreptul nostru legal, a Casa Poporului. Sa stam si sa ne legam la ochi ca, vezi Doamne „Va Vedem!” si ce daca? Credeti ca pe ei ii intereseaza acest „Va Vedem!”? Nu! A murit un baiat din cauza lor, iar dumneavoastra inca stati si ii periati. Oare ce crede familia acestui tanar ? Oare ce face? Oare ce ati face dumneavoastra? „Va Vedem!”, dar stiti ca la fel spun si ei: „Va Vedem, prostilor!” Credeti ca mai avem timp pana la urmatoarea votare? Nu prea ..

Alin Cristea: 1. Nu este adevarat ca eu stau si… ii periez. Am dat destule indicii care sa indice ca nu stau. 2. Nu sint interesat de o astfel de discutie isterie (sau cel putin imatura, fara consistenta ideatica). 3. Nu sint deloc impresionat de o astfel de atitudine „trebuie intrat peste ei”. O gindire timpita.

Alin Cristea: Nici in 31 ianuarie 2017 nu mai aveam timp, DE ACEEA au iesit oamenii in strada, precum si in februarie (si alte luni) si au aminat astfel ceea ce vor sa obtina in aceste zile nemernicii PSD-isti din Parlament.

Alin Cristea: Si sa fie clar ca sprijinul extern, in favoarea protestelor, a contat imens

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: la ce anume va referiti?

Alin Cristea: La sprijinul extern.

Alin Cristea: Declaratii din partea reprezentantilor unor tari importante din Europa si America.

Alin Cristea: Sa amintim si actiunile bravilor magistrati din Romania, care au protestat in momente decisive.

Alin Cristea: Sa nu uitam cartile care au aparut despre miscarea Rezist – cea al lui Grigore Cartianu, cele ale Ramonei Ursu, albumul Rezist.

Alin Cristea: De un an si jumatate, romanii fac istorie.

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: Prin ce anume a contat sprijinul extern in favoarea protestelor, deoarece se voteaza in continuare aceleasi legi, aceleasi favoritisme, avem aceiasi oameni. Avem aceleasi proteste. Ce sprijin extern am primit noi cei care iesim in strada si ne mancam nervii toata ziua cu ei? Cine trebuie sa ia atitudine? Noi!. Iesiti in strada si priviti-i in fata, nu va mai acoperiti ochii !

Alin Cristea: Astfel de strigaturi „Iesiti in strada si priviti-i in fata, nu va mai acoperiti ochii” nu au legatura cu mine.

Alin Cristea: Anul trecut in februarie am editat 4 numere Jurnal de PROTEST (Oradea), 8 pagini color.

Dă clic pentru a accesa jurnal-de-protest-4.pdf

Alin Cristea: ATENTIE! Nu Malin Bot reprezinta directia Maratonului Civic.

Mircea Ioan Horvat: Cartile sunt pentru Istorie. Noi nu avem nevoie neaparat de carti in aceste momente. Ce sa facem? Sa mergem si sa le dam cu cartea in cap, sau sa le-o punem sub perna, poate le va veni mintea la cap? Nu! Nu se poate altfel? Eu nu am de gand sa ii las pe acesti ordinari sa imi suga sangele din vene! Daca trebuie sa dau cu pumnul, asta voi face. Nu imi voi lasa tara balta pentru niste viermi ordinari. Cred ca ar trebui sa fim o tara plina de politicieni, pt ca in strada nu ar trebui sa se desfasoare protestele ca in Parlament, la fel nici invers. Eu va apar, dumneavoastra ma aparati? Nu! Preferati sa veniti si sa ma filmati! In felul asta mare branza nu facem
Alin Cristea 1. Tocmai gindirea ASTA este blestemul romanilor: cica nu avem nevoie neaparat de carti in aceste momente. Ba tocmai de carti avem nevoie in aceste momente. Mai exact de IDEI. IDEILE nu sint doar in carti, sint in articole, sint o droaie de jurnalisti buni care participa la fluxul ideatic si de actiune al Maratonului Civic – Dan Tapalaga, Grigore Cartianu, Liviu Avram, ca sa dau doar citeva exemple. 2. A da cu pumnul este, desigur, o infractiune si nu avem de ce sa schimbam atunci niste infractori (care au rabdare) cu alti infractori (care nu au rabdare). 3. INCA O DATA: am dat suficiente indicii care arata ca nu ma ocup DOAR cu poze / inregistrari.

Proces pentru Dizolvarea PSD ALDE UDMR: Ce ar fi sa incetam cu prostiile si sa facem ceva mai productiv? Spre exemplu o greva, o blocare a drumurilor, un protest spontan, si altele care ar face mai mult bine decat stat si facut revolutie pe facebook…Hai puneti mana toti! Indiferent ca esti sustinator de-al lui Malin, sau nu. Avem acelasi scop. Simplu! Toti afara din case, luati-va drapelul la voi si haideti sa ii dam jos!

Alin Cristea: Comentatorul Proces… jigneste inutil. Ce am discutat mai sus evident NU SINT prostii. Dimpotriva, propunerile de actiune pripita, violenta si nonvitala sint prostii daca nu au un fundament IDEATIC, doctrinar, istoric. Nu sintem africani, nici mongoli. Avem o identitate (europeana), anul asta avem si de sarbatorit (nu numai de facut zgomot cu tobe si vuvuzele). Avem institutii si trebuie sa aparam institutiile democratice. Spiritul rebel, haotic nu e de folos in orice circumstante.

Alin Cristea: Comentatorul Proces… dezinformeaza cind scrie: „Avem acelasi scop. Simplu! Toti afara din case, luati-va drapelul la voi si haideti sa ii dam jos!” Dupa cum se vede de un an si jumatate, nu e simplu. Democratia nu e simpla, dar nu avem alta alternativa. Faptul ca participam la proteste publice nu indica neaparat ca aveam aceleasi IDEI si ca am avea aceleasi scopuri. La manifestatii sint steaguri cu stema regala, capul de lup, se cinta cintece religioase sau nostalgice, in legatura cu Piata Universitatii. Apar steagurile SUA si NATO. Si asa mai departe. Asadar, manifestatiile sint folosite in diverse scopuri. Pina si modul in care activistul Malin Bot se mobilizeaza pare destul de suspect, dar nu sint interesat de o astfel de discutie acum, aici.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s