În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (7)

În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității, ed. îngrijită de Maria Hulber, Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2018, 478 p.

“1964 noiembrie 16. Referat cu propuneri de aprobare a supravegherii operative a lui Richard Wurmbrand […]

În luna iulie a.c. [1964], s-a eliberat din detenție WURMBRAND RICHARD născut la 24 martie 1909 în București, fiul lui Henric și Amalia, de profesor pastor, în prezent fără ocupație, fost condamnat la 25 ani muncă silnică pentru activitate intensă împotriva clasei muncitoare (a fost agent al siguranței burgheze înfiltrat în mediul cadrelor P.C.R.) domiciliat în București str. Olteni nr. 45, raionul Tudor Vladimirescu.

Agenții “Manoliu Victor” și “Silvestru Adrian” ne-au informat că imediat după punerea în libertate, WURMBRAND [RICHARD] a luat legătura cu alți foști deținuți ca GASPAR VASILE, CARAMAN CONSTANTIN, MOISESCU VASILE și alții, constituind un comitet clandestin pe țară care să organizeze activitatea dușmănoasă a mai multor categorii de sectanți.

Pentru mascarea activității lor dușmănoase, agentura ne informează că WURMBRAND RICHARD și colaboratorii săi pretind că ei acționează pentru a crea o nouă organizație religioasă intitulată “Biserica unită”.” (p. 312)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (7)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s