Alin Cristea: Reflecții și reflexii (10)

– Pentru a nu se repeta incidentul cu Simona Halep, Parlamentul ar putea da o lege ca romanii care obtin rezultate formidabile in decadenta societate occidentala sa nu mai poata fi personajul principal in vreun macroeveniment in patria lor, in care clasa muncitoare ia parte activa la constructia societatii multilateral dezvoltate si nu ar trebui tulburata cu polemici inutile.

– Sarbatorile crestine insemnau ceva pe vremea interbelica (cind baptistii erau prigoniti, iar penticostalii nu erau recunoscuti de stat), chiar si in perioada comunista. Dupa 1989 nu mai au aceleasi caracteristici de rezistenta sociala si de coeziune confesionala.

– Pentru cugetatorii care zic ca ii intereseaza principiile biblice:

Care este temeiul biblic al inmormintarii? Dar al priveghiului?

– Sint un copil care am fost un copil si care voi fi un copil. Batalia pentru maturitate nu include dezcopilarirea. Ba chiar dimpotriva. Esenta copilariei, ca si esenta maturitatii, are de a face cu divinitatea.

– Ne putem ascunde păcatele față de oameni, dar nu față de noi înșine și, mai ales, față de Dumnezeu.

– Daca incepi sa crezi ca esti cel mai dificil om cu care are de a face Dumnezeu, esti pe drumul bun spre intelepciune.

– Eu ma dau mare si cind nu ma dau mare. Daca intelegeti ce vreau sa spun, daca va ginditi putin la metafizica asta…

– David Lavric: Iubește-L pe Dumnezeu și mai apoi inima va învăța să bată corect pentru toate celelalte lucruri ale vieții. Iubirea față de Dumnezeu va doza în măsura corectă iubirea noastră față de tot ce poate iubi inima noastră.

Alin Cristea: Mda, cel mai misterios lucru pe care trebuie sa-l faca umanoizii: sa-L iubeasca pe Regele extra-terestrilor. Caci iubirea fata de Dumnezeu nu poate fi inteleasa in termenii iubirii dintre umanoizi. Iubirea fata de Dumnezeu e porunca, e cheia existentei umane si postumane.

– Mihail Neamtu: Unii stangisti ar prefera razboiul termonuclear, decat sa-i recunoasca lui Trump vreun merit, oricat de mic.

Alin Cristea: Eu nu sint stingist, dar imi este jena sa ii recunosc vreun merit lui Trump.

– Marius Cruceru: Destinatia (ta) iti schimbă comportamentul.

Alin Cristea: Da, asa s-a intimplat cu Marius Cruceru, dupa cum a mentionat si mentorul sau din tinerete, Danut Manastireanu – destinatia Universitatea Emanuel l-a trans- si re-format pe tinarul simpatic din Iasi. :)))))

– Ioan Gura de Aur: A tine minte raul inseamna a fi biruit de rau.

Alin Cristea: Asta nu inseamna ca trebuie sa uitam intruchiparile raului in istorie, mai ales dupa cele din secolul XX – Holocaust, Gulag, genocidul armenilor, genociul din Rwanda etc.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alin Cristea: Reflecții și reflexii (10)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s