Un comentariu pe contul Facebook al lui Marius Corduneanu – 26 mai 2018

Marius Corduneanu: Revenit (temporar) din postul de Facebook de vreo 3 luni. Am pierdut ceva?

Alin Cristea: Bineinteles ca ai pierdut… 🙂 In fiecare zi!

Marius Corduneanu: Well, m-am uitat la niste discuții pe Fb – nimic nou, aceleași poziții, argumente, ironii si glumițe. E ok, fiecare crede, spune, argumentează ce vrea, dar la un moment dat iti dai seama ca in contorul timpului începem sa dam cu minus – poate ca tocmai de aia cea mai bogată biserica din Apocalipsa – Laodiceea – e invitată frumos la reanimare. O mică pauză (terapeutică) de tăcere poate fi o astfel de reanimare…

Alin Cristea: Pai arunca-ti ochii in alte parti. Ar fi culmea sa spun: in fiecare zi cind ies afara dau de aceleasi blocuri gri, de gunoaie, de fete abatute. Ce-ar fi sa vad cum e in alte cartiere? Sau, si mai bine, sa caut sa cunosc mai mult despre oamenii din blocurile astea gri.

In 2000 am avut a doua bursa de doua saptamini la Tescani, coordonatori: Andrei Plesu, H.-R. Patapievici, Sorin Vieru. Am fost 15 bursieri, spre deosebire de celelalte editii, cind am fost 25. La prezentare, am crezut de cuviinta sa spun ca exista doua influente formative de ordin comunitar in viata mea – familia si biserica – si trei influente de ordin inividual (Emil Cristea, Beni Faragau, H.-R Patapievici). Andrei Plesu, care avea dosarul meu e inscriere, a intrebat: Domnule Cristea, biserica din Petrosani? Da, am raspuns.

Asadar, Marius: ACOLO m-am format, intr-o zona despre care unii au preconceptii. Buni Cocar a fost pastor un an, in ’78, si dupa mai bine de 25 de ani isi aduce aminte de acea perioada de virf a bisericii astfel:
„Ce să spun, era „Mica America” și nu mă refer la sensul material.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s