Mesajul de duminică seara (20.05.2018)

1. Începînd de azi, intenționez, cel puțin pentru o perioadă, să am această rubrică duminică seara, pe blogul RoEvanghelica si pe contul Alin Cristea pe Facebook, cel puțin. Sper ca în acest fel să crească numărul celor care susțin financiar (și/sau în alt fel) activitatea mea publică pe Internet (15 ani în regim de voluntariat).

2. În același timp, o astfel de rubrică facilitează un tip de comunicare mai directă, cu elemente concrete, care ar putea reduce distanța dintre mine și (unici dintre) cititorii mei. Reflexul meu este să fiu succint, punînd accentul de obicei pe informație, mai exact pe circulația informației. Îmi impun astfel, prin rubrica de duminica seara, să-mi relaxez acest reflex, printr-o comunicare mai eficientă din punct de vedere relațional.

3. Rubrica „Mesajul de duminică seara” este și continuarea firească a rubricii „Fiecare zi are ceva deosebit”, căreia i-am dat puțină atenție în ultimele luni. Cum am deja alte rubrici zilnice sau săptămînale, sînt destul / foarte ocupat cu ele.

4. Joi a fost ziua în care am primit vești bune, dar și o veste care, din punctul meu omenesc de vedere, s-ar putea să devină una rea. Pe de o parte, am aflat că X i-a dat niște bani lui Y să ajute pe cineva. Y a hotărît să mă ajute pe mine, astfel datoria chiriei pe ultimele 3 luni din 2017 a fost achitată. Pe de altă parte, proprietarul m-a anunțat că a dat anunț că își vinde casa unde locuiește cînd vine, de la sat, în Oradea, într-un cartier vecin. Numai gîndul să-mi adun lucrurile (mobilă nu prea am, o canapea, un birou, două scaune, o masă) mă deprimă. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în repetate rînduri nu am bani nici de pîine sau de un bilet de tramvai, darămite să mă mut.

Dar îmi aduc aminte cum s-a întîmplat acum 5 ani și 4 luni. Am dat un singur anunț la Radio Vocea Evangheliei că sînt în căutare de chirie, m-a sunat proprietarul și LA TELEFON am stabilit primele detalii, eu spunîndu-i că nu am să plătesc decît plata unei chirii, nu și pentru încă o lună, care reprezintă, de obicei, garanția în astfel de situații.

Așadar, dincolo de neplăcerile pe care le resimțit în astfel de situații, visez, cu ochii deschiși, că Dumnezeu va purta, iarăși și iarăși, de grijă.

5. Cînd joi sau vineri am scris pe Facebook că voi scrie un mesaj duminică seara, încă nu primisem, deci, telefonul de sîmbătă, cînd am fost anunțat că iar mi-a trimis cineva nişte bani dintr-o țară „foarte” europeană. Aşadar, zilele acestea, am făcut nişte cumpărături şi mă gîndeam să îmi cumpăr nişte pantofi. Mi-am adus aminte încă că anul trecut, împreună cu cizmele trimise de cineva, cizme cu care am trecut iarna și le-am purtat și în aprilie, am primit și două perechi de pantofi cu piele întoarsă. Atunci m-am gîndit că probabil nu o să port eu pantofi albastru deschis-verzui… Ei bine, astăzi i-am purtat, cu pantaloni scurți, și m-am simțit confortabil în ei. Urmează să trec și cealaltă pereche, neagră, la purtare.

6. Mi-am permis să cumpăr cîteva reviste de cultură. După cum știți, de mulți ani lucrez cu informații culturale și religioase, în fiecare zi. Așadar, am nevoie nu doar de mîncare și haine, am nevoie și de cărți și de reviste culturale. Desigur, folosesc des cite-urile, dar cînd am posibilitatea și să cumpăr o revistă culturală, lucrul acesta e pentru mine și o necesitate și o relaxare psihic-culturală. Cărți nu prea pot cumpăra, dar primesc de la edituri evanghelice și dau cîte 10 citate.

7. În această seară am avut o vizită, cineva care nu vine cu mîna goală cînd mă vizitează. Am puține vizite, mă bucur de orice vizită, cum mă bucur de orice gînd bun pe care mi-l adresează cineva pe Internet, fie persoană cunoscută, fie persoană necunoscută.

8. Datoriile pe care le am sînt între 1.000 și 1.500 de dolari – chiria pe 4 luni, întreținerea pe 3 luni, cîteva relativ mici datorii, între 100 și 150 de lei. Da, sînt momente cînd mi-este tare greu, dar și cînd trec de astfel de momente… strălucește Dumnezeu și sînt încurajat să fiu perseverent în continuare.

9. Cum spuneam cu alte ocazii, am convingerea că activitatea mea pe Internet are un grad ridicat de utilitate publică. Probabil voi da detalii în săptămînile viitoare. Mă gîndesc la cei mai noi prieteni virtuali, de anul acesta, care încă nu au apucat să se dumirească ce-i cu tipul ăsta care, la 50 de ani, se ocupă de niște… kestii. 🙂

10. Informații bancare au rămas aceleași:

1. Cont Bancpost Cristea Daniel Alin

1705708773943RON01

RO17BPOS05708773943RON01

RO17 BPOS 0570 8773 943RON01

2. Cont Bancpost în euro Cristea Daniel-Alin:

3005008773943EUR01

Cod IBAN : RO30BPOSO5008773943EUR01

Cod Swift : BPOSROBU

3. Prin Western Union sau MoneyGram

Atenție: Daniel trebuie trecut ca primul prenume.

Cristea Daniel Alin

Vodafone: 0723-014345 (din 6 iulie 2017, cînd am împlinit 50 de ani)

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Alin Cristea (n. 6 iulie 1967) este blogger de cursă lungă (10 ani), fiind cea mai amplă și calitativă sursă de informații despre mediul confesional neoprotestant românesc. Licențiat în topografie minieră (1993), licențiat în teologie baptistă (1999), editor de reviste electronice (grupaje de texte și imagini) de cultură religioasă.

https://roevanghelica.wordpress.com/alin-cristea

http://asociatiathymos.wordpress.com/referinte

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s