În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (3)

În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității, ed. îngrijită de Maria Hulber, Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2018, 478 p.

“1959 ianuarie 20. Notă cu privire la problemele ce vor fi urmărite prin anchetarea lui Richard Wurmbrand: activitatea din perioada interbelică, “activitatea duşmănoasă dusă sub masca religiei”, “activitatea de spionaj” şi natura relaţiilor cu anumite persoane

[…] VASILESCU ATANASIE din str. Tina nr. 5, a relatat agentului “Serban” că WURMBRAND RICHARD este un mare misionar protestant, care folosindu-se de ideile protestantismului caută să unească toate confesiunile creștine spre a putea opune în felul acesta rezistență mai mare împotriva măsurilor luate de statut.

În acest sens, WURMBRAND RICHARD pînă la arestarea sa în 1948 a menținut o permanentă legătură cu conducătorii confesiunilor protestante din Romînia. (Baptiști, adventiști de ziua a 7-a, penticostali, creștini după evanghelie cu gruparea ilegală “Oastea Domnului”.

După eliberarea sa în anul 1956 [,] WURMBRAND RICHARD nu mai este privit cu încredere de conducătorii acestor confesiuni. Atunci WURMBRAND RICHARD încearcă să-și înfiltreze oamenii lui (elemente urmărite în acțiune informativă de grup) prin care să acapareze conducerea adunărilor acestora și să-i canalizeze spre unire. Astfel, la Creștinii după Evanghelie caută să-l introducă ca predicator pe legionarul DANCIU N., la baptiști pe legionarul BOERU GH., în “Oastea Domnului” pe soția sa SABINA (BINTEA). […]” (p. 228-229)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În sfera tăcerii: Richard Wurmbrand în dosarele Securității (3)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s