Un comentariu pe contul Facebook al Alinei Ilioi-Mureşan – 13 mai 2018

Alina Ilioi-Mureşan: Astăzi fiind Ziua Mamei, am pe inimă un subiect pe care am să-l scriu aici. Deşi trăim într-o societate presupus egală, femeia încă este tratată fără respect, dispreţuitor şi dur. Ironic, de cele mai multe ori am observat acest gen de tratament din partea celor „evlavioşi”. De când eram mic copil vedeam bărbaţi cu Biblia sub braţ şi cuvinte jignitoare în gură. „Femeia să stea la locul ei, femeia să fie supusă, femeia să tacă” sunt doar câteva din stereotipurile din Biserici.

Ironic, dragi studioşi, dacă aţi fi citit Sfânta Scriptură cu aceeaşi râvnă cu care asupriţi femeia, aţi fi descoperit un Hristos care mereu a fost un gentleman când a fost vorba de femeie. Mereu i-a luat apărarea când alţii au atacat-o, a stat de vorbă cu ea când cei din jur au ignorat-o, a primit-o lângă El ca să înveţe când cei din jur trimiteau femeia la cratiţă, după înviere I s-a arătat prima dată unei femei. A făcut femeia să se simtă valoroasă şi a avut doar cuvinte de încurajare pentru ea.

Eu nu ştiu ce Hristos urmaţi voi, dar Hristosul meu spune să iubiţi femeile aşa cum iubeşte El Biserica şi şi-a dat
viaţa pentru ea.

Când a venit pe Pamant a lăsat un exemplu de urmat. Inclusiv cum să trataţi o femeie.

Haideţi să nu mai culegem ce ne place şi să citim atât de mândri pasajul cu supunerea. Dacă vrem să fim împlinitori, să fim în toate lucrurile. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Alin Cristea: Cam tare formula „Isus a facut femeia sa se simta valoroasa”, sintagma „sa se simta valoroasa” nu are in Biblie conotatia contemporana cu care ofensiva feminina / feminista din ultimii 60 de ani a incarcat-o, una propagandista si agresiva. Orice discurs antropologic din perspectiva teologica crestina nu are cum sa aseze la temelie clisee resentimentare. Dar am impresia ca nu teologia crestina este de interes pe-aici…

In circa 70 de tari, printre care SUA, azi e Ziua Mamei. In Romania e… Ziua Tatalui. (Ce sa facem, sa ne plingem barbatii cum ne santajeaza sotiile, sexual, financiar, psihologic…?)

Macar un lucru e clar: Isus a avut 12 ucenici, taiati imprejur, ca si El. Semnul legamintului lui Dumnezeu cu omenirea a fost stabilit in organul sexual masculin. Fara acest semn nu putem explica alte semne.

Inca un lucru e clar: Spita neamului lui Isus – Matei 1:1-17.

Tema principala a Bibliei este taierea imprejur a inimii. Nu avem cum explica tocmai tema principala a Bibliei fara semnul legamintului lui Dumnezeu cu omenirea in organul sexual masculin.

Postarea propusa e in registru nonteologic.

Acelasi lucru se intimpla si cu predilectia exagerata pentru Israel. A-ti exprima simpatia pentru evrei e cu totul altceva decit a sustine neconditionat statul Israel.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s