2008 – Ionatan Piroșca: Cum a primit lumea evanghelică poezia mea

„Nu mică mi-a fost mirarea şi indignarea când una dintre cărţile mele cumpărată de cineva de la editură s-a înapoiat ruptă şi cu precizarea că “asta nu este o carte creştină”. Cartea aceasta şi încă trei dintre cărţile mele pot fi descărcate de pe blogul meu.

Atunci am înţeles ceva ce avea să devină lupta mea: un scriitor creştin care să vrea să aducă ceva nou în cultura evanghelică se va poziţiona automat în această ingrată postură: pe de o parte, respins de ai săi şi marginalizat, privit ca ciudat şi ignorat, va suferi ca frate în Hristos, iar pe de altă parte, respins de cultura majoritar ortodoxă ca “sectant” şi de lumea literară seculară ca “altfel”, aşa cum întotdeauna purtătorii mesajului lui Hristos sunt respinsi, nu va avea nicidecum evoluția pe care calibrul lui literar real ar impune-o.

Dar slavă Domnului că am reuşit până azi, după o luptă de peste 15 de ani, mai ales după ce am iniţiat “Cuvinte la Schimb”, în 2001, să încep să văd roadele acestei lupte, şi pe un front şi pe celălalt. Atâta atitudinea evanghelicilor faţă de poezia creştină modernă, cât şi a neevanghelicilor faţă de ce nu e ca ea, dar e de valoare, au început a se schimba. Îi mulţumesc Domnului pentru asta.”

ionatan.wordpress.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s