Marius Cruceru, soluția imorală a lui Lucian Ciupe și a altora

Expresia „soluţia imorală” a lui Traian Băsescu a rămas celebră pentru compromisul său din 2004 de a coopta Partidul Conservator în Guvern pentru a forma o majoritate.

Această expresie mi-a venit imediat în minte atunci cînd am văzut că Marius Cruceru conferențiază zilele acestea în Biserica Deo Gloria din Turnhout, Belgia, pe care o conduce Lucian Ciupe.

Bisericile evanghelicilor români, la o altă dimensiune, mai mică decît cea guvernamentală, dar mai importantă pe plan spiritual, recurg la serviciile unor cîntăreți cunoscuți și ale unor conferențiari cu renume pentru a oferi comunităților pe care le conduc evenimente agreabile.

În cazul lui Lucian Ciupe, chestiunea este cu totul ciudată, deoarece el este o victică a emanuelismului negruțian, despre care Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici, scria clar anul trecut:

„UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea.”

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

Marius Cruceru este cunoscut ca fiind cel mai hărnicuț mercenar al lui Paul Negruț. Anii de ‘glorie’ ai Pătrățosului 2 au fost 2010-2011, cînd a condus pe Internet camapania de denigrare a lui Iosif Ţon.

Aşadar, zilele acestea, o victimă a emanuelismului negruţian găzduieşte cel mai reprezentativ agent al corupției emanueliste.

Moda conferințelor a redus aproape la tăcere strigătul dreptății despre trădările pre-decembriste și manipulările post-decembriste.

Am protestat față de prezența în numeroase rînduri a lui Marius Cruceru la Biserica Baptistă Providența din Oradea.

Am protestat față de prezența în numeroase rînduri a lui Marius Cruceru la Biserica Baptistă Iris din Cluj.

Protestez față de prezența lui Marius Cruceru la Biserica Deo Gloria din Turnhout, Belgia.

Faptul că Marius Cruceru nu mai deține funcții publice în cadrul sistemului confesional baptist (în afara poziției de profesor la Universitatea Emanuel) nu este nici o garanție pentru integritatea morală care ar trebui să caracterizeze o astfel de persoană care ține conferințe publice în multe biserici (Iris și Providența avînd un anumit renume), atîta timp cît nu și-a asumat greșelile grave pe care le-a făcut anii trecuți, contribuind la corupția emanuelistă, pe care a denunțat-o Teofil Stanciu, dar și alții, de-a lungul anilor.

Faptul că are timp / își face timp să țină numeroase conferințe (și seminare) nu îl exonerează pe Marius Cruceru, cel mai ratat produs al emanuelismului negruțian, de vina pe care o poartă, alături de alții, pentru ofilirea mediului confesional evanghelic românesc.

Pînă cînd nu li se va da adevărului și dreptății locul de întîietate în comunitățile creștine de tip postprotestant, moda conferințelor și evenimentelor vulcanizate nu vor putea înlocui ceea ce doar adevărul și dreptatea oferă – dinamică SPIRITUALĂ.

Marius Cruceru, alături de alți baptiști ofiliți precum Viorel Iuga, Samy Tuțac, Paul Negruț, este unul dintre anti-reformiști, așa cum am arătat deja în cîteva dăți.

După cum eseurile academice nu sînt în sine garanția unei dinamici spirituale, nici conferințele nu constituie în sine acțiuni concrete de reformațiune a mediiilor evanghelice postprotestante.

Marius Cruceru a devenit și soluția imorală la care apelează nu puțini pastori.

Deși liderii bisericilor ȘTIU ce rol nefast a jucat Marius Cruceru în istoria post-decembristă a baptiștilor români, totuși, iată, că este invitat și FOARTE invitat pentru a da indicații prețioase generațiilor de tineri.

Vina lui Marius Cruceru e de un fel, vina lui Lucian Ciupe e de un alt fel, iar vina enoriașilor este, desigur, de un alt soi.

Această combinație demențială de 3 feluri de compromis este una dinte fundamentele epuizprii spirituale a bisericilor baptiste românești.

Desigur, duminică de duminică, și săptămînă de săptămînă, dimensiunea instituționalizată a organismelor eclesiale învîrte roțile religiozității și a formelor de evlavie din care lipsesc tocmai adevărul și dreptatea.

Marius Cruceru și ceilalți baptiști ofiliți care au la îndemînă pîrghii de manipulare sînt unși cu toate alifiile.

SISTEMUL funcționează, dar nu spre folosul SPIRITUAL al enoriașilor.

Creșterea spirituală a unei biserici are loc altfel decît prin conferințe și evenimente gonflate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s