Blocatul pe Facebook

Adrian Papahagi: Teodor Baconschi, cel mai important eseist creştin al României, a fost blocat pentru a doua oară de Facebook. Vina lui? A citat, acum câțiva ani, o conversație a unor oameni simpli, în care apărea un cuvânt dintre cele interzise de poliția gândirii.

Se naşte sub ochii noştri o nouă inchiziție, dotată cu un veritabil „index verborum prohibitorum”.

Nobody expected the politically correct Inquisition!

4 aprilie 2018 – http://www.facebook.com/adrian.papahagi

Dan-Liviu Boeriu: Facebook are niște algoritmi prin care elimină mesajele conținând termeni „interziși”. E un robot, de aici și sancțiunile uneori prostești și arbitrare.

Paul Cătălin Curcă: Sunt persoane care raportează și algoritmi prost făcuți care execută. Și am văzut multe persoane care s-au plâns că le-a fost blocat contul în urma raportărilor făcute de „prieteni”.

Dan-Liviu Boeriu: Există și posibilitatea aceasta. Dar, de cele mai multe ori, algoritmul de cenzură se activează singur, mai ales când e vorba despre mesaje vechi de ani de zile, pe care nici măcar titularul contului nu le mai poate vedea (decât, eventual după un scrollind continuu de câteva zile), darămite amicii din listă.

Raluca Anka: Mie mi-a sters facebook o postare de acum trei ani cu o parodie dupa „Capra cu trei iezi” si habar nu am care a fost cuvantul interzis

Dan-Liviu Boeriu: Și eu am fost blocat în două rânduri pentru că citam niște termeni, arătându-mi dezaprobarea pentru folosirea lor. Dar Facebook nu face distincție între a înjura și a te arăta indignat de înjurătură.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s