Vlad Viski: Primăvara vrajbei noastre

Vlad Viski este activist pentru drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans). Preşedinte al organizaţiei comunitare MozaiQ.

„Ce se doreşte, de fapt, este impunerea unei viziuni ultra-religioase asupra felului în care sunt guvernate relaţiile cetăţeneşti în statul român. De aici şi responsabilitatea mai mare a politicienilor în cazul modificării Constituţiei. Aceste grupuri conservatoare au arătat, de-a lungul timpului, că agenda lor nu se rezumă doar la căsătoriile gay, ci merge mult mai departe.

Aceleaşi grupuri au cerut eliminarea unor bannere de la metrou pe motiv că femeile erau prea dezbrăcate, au întrerupt difuzarea unor filme, se opun educaţiei sexuale, au pus presiune pe instituţii publice pentru a interzice o serie de conferinţe şi teme de discuţie, se opun violent avortului, au propuneri legislative pentru a interzice pornografia, fac apologia legionarismului şi neagă Holocaustul, etc. Lista e lungă.

Mai mult, aceste grupuri conservatoare au reţele în întreaga ţară, atât cu ajutorul Bisericii Ortodoxe, cât şi prin asociaţii cum ar fi Părinţi pentru Ora de Religie. Despre resursele lor financiare nu ştim nimic, însă vedem doar că anual se cheltuiesc bani pentru marşuri pentru viaţă, vizite ale unor extremişti cum ar fi Kim Davis din SUA, închirieri de săli la Teatrul Naţional, corturi pentru strâns semnături în marile oraşe, şamd. Până când vom accepta ca aceste grupuri să-şi impună viziune restrictivă asupra societăţii noastre? Când vom începe să ne punem întrebări cu privire la finanţele acestora?”

http://adevarul.ro/news/politica/primavara-vrajbei-noastre-1_5ab9f866df52022f75125823/index.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s