Este vindecarea un subiect de prim rang in Scripturi? Nu! – Un comentariu pe contul Facebook al lui David Lavric

David Lavric a afișat un mesaj amplu despre (rugăciunea despre) vindecare:

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=606060893069615&id=100009971294076

Alin Cristea: Este vindecarea un subiect de prim rang in Scripturi? Nu! Este un cliseu confesional (penticostal). La fel ca si cliseul „post si rugaciune”, desi fundamentele bisericii din Fapte 2:42 – invatatura apostolilor, legatura frateasca, fringerea piinii, rugaciuni (liturgice?). Dincolo de aceste chestiuni care pot fi, cliseistic, considerate tehnice, chestiunea AMPLA, autentica, vitala este: Cum sa devenim din fiinte egocentrice acei eroi ai credintei (ca nu ni se permite alt statut inferior) care se gindesc la altii, inclusiv la dusmanii lor. Vindecarea ramine la nivelul inferior egocentric atunci cind Dumnezeu, prin buna placere a voii Lui, ne „avanseaza in grad” (de la pescari la pescari de oameni, de exemplu, sau cind Saul devine Pavel) astfel incit sa nu mai fim concentrati pe ceea ce NI se intimpla, ci pe ceea ce face Dumnezeu sa se intimple ALTORA prin noi. De ce sa insistam pe rugaciuni si cereri (egocentrice), cind ar trebui sa fim „curiosi” care e voia lui Dumnezeu (bunaoara cite ore sa stam pe Facebook / Internet) si sa ne dezvoltam discernamintul spiritual (ceea ce are loc in mod dureros) in loc sa inmultim numarul rugaciunilor… de cerere. Caci cu cererile si obtinerea beneficiilor divine il tratam pe Dumnezeu ca pe un idol. Iar idolatria a fost principala problema in poporul ales.

Cluburile baptistoide si penticostaloide sint cuiburi de clisee antireformiste, chiar… anticrestine.

Sintem mai impresionati de suferinta unui copil decit de planul maret al lui Dumnezeu.

Cintam cintecele terapeutice, in loc sa pasim cu indrazneala pe directia planului lui Dumnezeu. Ioan Botezatorul ucis pe la 33 de ani, reformati arsi pe rug, pentru ca au indraznit sa traduca Scripturile pe limba poporului, Wurmbrand 13 ani in inchisoare, Nicolae Moldoveanu si el destui ani in inchisoare (unde Dumnezeu i-a dat sute de cintari PENTRU NOI). Unde apare vindecarea ca subiect de prim rang in istoria Bisericii? Nu apare! Ca Biserica e ocupata cu lucruri MULT MAI IMPORTANTE.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Este vindecarea un subiect de prim rang in Scripturi? Nu! – Un comentariu pe contul Facebook al lui David Lavric

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s